hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netleşiyor! Emekli temmuz zammı ne kadar, yüzde kaç? Emekli zam oranı sonrası en düşük emekli maaşı kaç TL?

    Netleşiyor Emekli temmuz zammı ne kadar, yüzde kaç Emekli zam oranı sonrası en düşük emekli maaşı kaç TL
    expand

    Emekli temmuz zammı ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında enflasyon oranında zamlarını almış olacaklar. Haziran ayının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte de oran netleşecek. Peki, şu an emekli temmuz zammı ne kadar, yüzde kaç olacak? Emekli zam oranı sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce emeklinin merakla beklediği haziran ayı enflasyonu için sayılı günler kaldı. Enflasyon oranının açıklanmasının hemen ardından emeklilerin alacağı zam oranı da kesinleşecek. İşte süreçte son durum…

    EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

    Gelelim, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammına. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de ocak ve temmuz olmak üzere senede iki defa zam alıyor ve memur emeklilerinde olduğu gibi zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, TÜİK tarafından açıklanan, TÜFE’deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor. TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre de işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 35.64 zam kesin gözüküyor.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

    Buna göre de en düşük SSK emeklisinin aylığı 4.110 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı da 3.400 liraya çıkacak. 2022’nin 3 temmuzunda açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da artabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow