hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burs ve krediler ne zaman yatacak? KYK bursları yattı mı, TC kimlik numarasına göre ne zaman ödenecek?

    Burs ve krediler ne zaman yatacak KYK bursları yattı mı, TC kimlik numarasına göre ne zaman ödenecek
    expand

    Nisan ayı burs ve kredi ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Peki, burs ve krediler yattı mı, TC kimlik numarasına göre KYK burs ve kredileri ne zaman ödenecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs ve kredi ödemeleri ile ilgili beklenen açıklama yapıldı. Nisan ayı ödemelerine ilişkin son açıklama Bakan Kasapoğlu’ndan geldi. Ödemelerin hesaplara yatmaya başladığını ifade eden Bakan Kasapoğlu “Nisan ayı burs ve kredi ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık. Pandemide; uzaktan eğitim sürecinde yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci arkadaşımıza 11 milyar liraya yakın ödeme yaptık. Her zaman ve her şartta gençlerimizin yanındayız.” İfadelerine yer verdi.

    TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE KREDİ VE BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

    TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Nisan, “2” olanlar 7 Nisan, “4” olanlar 8 Nisan, “6” olanlar 9 Nisan, “8” olanlar 10 Nisan’da ödemelerini alabilecekler.

    Toplamda 1 milyon 609 bin 253 öğrencinin burs ve kredi imkanından yararlandığı dönemde lisansta 650, yüksek lisansta bin 300 ve doktorada bin 950 lira ödeme gerçekleştiriliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow