hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nomura: Çin’in ekonomik toparlanması yavaş başladı

    Nomura: Çin’in ekonomik toparlanması yavaş başladı
    expand

    Nomura’nın Çin baş ekonomisti Ting Lu'ya göre ön ekonomik veriler, anakara Çin’in Aralık ayı başlarında Covid kontrollerini sonlandırmasından bu yana genel büyümenin henüz artmadığını gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nomura’nın Çin Ekonomisti Ting Lu Çin’in ekonomik toparlanmasının ılımlı bir başlangıç ​​yaptığını söyledi.

    Ekonomistin raporuna göre ön veriler, anakara Çin’in Covid kontrollerini Aralık ayı başında sonlandırmasına rağmen, genel büyümenin henüz başlamadığını göstetiyor.

    Örneğin, Ocak ayına ait resmi kredi verileri, işletmelere verilen kredilerde yıldan yıla büyüme, ancak hanehalkına verilen kredilerde keskin bir düşüş gösterdi.

    Nomura’nın Çin Ekonomisti Ting Lu yayınladığı bir raporda, “Karışık veriler, piyasaların bu yıl büyüme konusunda çok fazla yükselişe geçmemesi gerektiğine dair net bir mesaj veriyor” dedi.

    Nomura’nın Şubat ayı ortası verilerine dayanan raporunda, şehirlerdeki karayolu ve metro trafiğinin 2019′da yeniden salgın öncesi seviyelerin üzerine çıktığı belirtildi. Raporda, yük taşımacılığındaki cironun bir yıl öncesine göre hala düşük olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pinpoint Asset Management başkanı ve baş ekonomisti Zhiwei Zhang, Ocak ayı kredi verileriyle ilgili bir notta, ”İşsizlik oranı hala yüksek ve bu da hanehalkı güvenini zayıf tutuyor. Önümüzdeki aylarda hanehalkı güveninin de iyileşmesini beklerdim, ancak bu muhtemelen kademeli bir süreç olacak.” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow