hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ocak memur ve emekli (SSK-Bağ-Kur) zammı 2022 ne kadar olacak?

    Ocak memur ve emekli (SSK-Bağ-Kur) zammı 2022 ne kadar olacak
    expand

    Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaşın gündeminde 2022 asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları yer alıyor. Memur ve emeklilere ocak ayında yapılacak zam oranı aralık enflasyon oranı ve farkına göre yapılacak. Peki, Ocak memur ve emekli (SSK-Bağ-Kur) zammı ne kadar olacak?  İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve emekliye yapılacak olan zamlar 2022 yaklaşırken merak konusu olmuş durumda. Kasım ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte gözler memur ve emeklinin alacağı enflasyon zammına çevrildi. Memur ve emeklilere ocak ayında zam yapılacak. Bu zam oranı enflasyon oranı ve farkına göre belirlenecek. TÜİK tarafından temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım aylarını kapsayan, 5 aylık enflasyon açıklandı. Bu açıklamalara göre TÜFE’de 5 aylık enflasyon yüzde 10.47 oldu. Enflasyon farkı ise 7’nin üzerinde. 2022 asgari ücretin açıklanması ile birlikte gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Memur ve emekli maaşları aralık ayı enflasyon oranının açıklanması ile beraber zam oranı netleşecek.

    MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Memur ve emekli zammının ne kadar olacağı gündemde yer alıyor. Memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak. 2022-2023’teki mali ve sosyal hakları belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bu yılın ağustos ayında sonuçlandı. Buna göre de memur ve emeklileri maaşlarını 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5 zamlı alacaklar. Son beş ay için yapılan açıklamalara göre buna 7.47 enflasyon farkı da eklenecek.

    Ocak memur ve emekli (SSK-Bağ-Kur) zammı 2022 ne kadar olacakEMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumu ne olacak? İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de ocak ve temmuz olmak üzere senede iki defa zam alıyor ve memur emeklilerinde olduğu gibi zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, TÜİK tarafından açıklanan, TÜFE’deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

    TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre de işçi ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiden yüzde 10.47 zam kesin gözüküyor. 2022’nin 3 Ocak tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranı daha da artabilir.

    Bugünkü hesaba göre de 2022’nin başında en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselecek. 2021 yılında ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 8.36, yılın ikinci yarısında ise yüzde 8.45 olmak üzere bu yıl toplam yüzde 16.81 zamlı almışlardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow