hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı başladı mı?

    Öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı başladı mı
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere vergisiz telefon müjdesinde bulunmuştu. Akıllı telefonlar böylelikle gençlere Kültür Bakanlığı Payı, TRT Bandrol ücreti, ÖTV ve KDV'siz satılacak. Yeni Kabine Toplantısı sonrasında birçok kişi internette öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı başladı mı? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrencilere vergisiz telefon şartları ve yaş sınırı gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada öğrencilere vergisiz telefon satışına yönelik açıklamada bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" ifadelerini kullandı. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

    ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU SATIŞI BAŞLADI MI?

    Cep telefonu ve bilgisayar almak isteyen öğrencilerden bir defaya mahsus olmak üzere vergi alınmayacak. Uygulama henüz yürürlüğe girmedi. Çalışmalar devam ediyor. Vergisiz cep telefonu satışına yönelik herhangi bir tarih açıklaması bulunmuyor.

    CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI

    Telefonlardan alınan vergiler sırasıyla;

    %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı,

    %12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV

    %18 oranında KDV alınıyor.

    Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 olarak değişebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow