hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pancar üretici desteği ne zaman yatacak? 2022 Pancar alım fiyatı!

    Pancar üretici desteği ne zaman yatacak 2022 Pancar alım fiyatı
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere de bazı müjdeler vermek istediğini belirterek yaptığı açıklamalar sonrasında pancar üretici desteğinin yatacağı tarih de gündeme geldi. Peki, pancar üretici desteği ne zaman yatacak? İşte 2022 Pancar alım fiyatı ile ilgili detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pancar ödemeleri tarihiyle ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere de bazı müjdeler verdi. 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödeneceğini söyledi. İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

    PANCAR ÜRETİCİ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

    Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere de bazı müjdeler vermek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

    "Bilindiği gibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış merkezlerinde hafta başı itibarıyla üre ve çay gübrelerinin fiyatlarında yüzde 30'a varan indirim yaptık. Buna ilave olarak yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yine yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır.

    Pancar üreticilerimizin mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini 1 ay öne çekiyor, cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz. Bu sezonun pancar alım kesin fiyatını da hasattan önce açıklayacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow