hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol fiyatları 62 doların altına geriledi

    Petrol fiyatları 62 doların altına geriledi
    expand

    Brent petrolün varil fiyatı, üretim kısıntısını uzatma kararına uyum konusundaki soru işaretleri ve ABD'nin rafine edilmiş ürün stoklarının artmasının etkisiyle 61,36 dolar seviyesine geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 62,60 dolardan güne başlayan ve en yüksek 62,90 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 61,31 dolardan açıldı. Brent petrolün varili, saat 09.12 itibarıyla yüzde 0,08'lik kısmi bir artışla 61,36 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili ise 56,07 dolardan alıcı buldu.

    Uzmanlar, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki azalışın fiyatları yükseliş yönünde desteklediğini ancak bu ülkenin rafine edilmiş ürün stoklarının artması ve bazı petrol üretici ülkelerin, kısıtlama kararına rağmen üretimlerini artırabileceği yönündeki risklerin fiyatlarda aşağı yönlü baskı yarattığını kaydetti.

    ABD Enerji Enformasyon İdaresinin raporuna göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta 5,6 milyon varil azalarak 448,1 milyon varile geriledi. Piyasa beklentisi, stokların bir önceki hafta olduğu gibi 3,4 milyon varil azalması yönündeydi. Brent petrolde teknik olarak 61,46 ile 61,61 dolar aralığının direnç, 61,16 ile 61,31 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

     

     

     

     

     



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow