hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 2.5 ayın zirvesine çıktı

    Dolar 2.5 ayın zirvesine çıktı
    expand
    KAYNAKAA

    Dolar/TL, 2,9963'ü ile yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen haftanın son işlem gününde, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle yükselişe geçen dolar/TL, en yüksek 2,9883'ü görmüş ve haftayı 2,98 sınırında tamamlamıştı.

    Yeni haftaya bankalararası piyasada 2,9650 seviyelerinden başlayan dolar/TL, en düşük 2,9468'i gördükten sonra geçen hafta etkili olan yükseliş eğilimini sürdürerek 2,9963 ile 6 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

    Analistler, küresel piyasalarda Fed'in çarşamba günü faizleri artıracağına neredeyse kesin gözle bakıldığını belirterek, buna bağlı olarak piyasalardaki volatilitenin arttığını kaydediyor.
    Çukurova Havalimanı ihalesi ertelendi
    Dolar/TL, şu dakikalarda 2,9880'den alıcı buluyor, euro/TL ise euro/dolar paritesindeki sakin seyre karşın 3,2298 seviyesinden 3,2927'ye yükseldi.

    Analistler, bu hafta küresel piyasalarla Fed odaklı seyrin süreceğini belirterek, dolar/TL'de teknik açıdan 3,00 seviyesinin psikolojik direnç olarak izleneceğini, muhtemel geri çekilmelerde ise 2,9450 seviyesinin destek konumunda olduğunu öngörüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow