hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 3,04'ün üzerini gördü

    Dolar 3,04ün üzerini gördü
    expand
    KAYNAKAA

    Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybının sürmesinin etkisiyle dolar/TL, 3,0465'e kadar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin piyasalarındaki sert dalgalanmaların etkisinin bugün de devam etmesi küresel piyasalarda risk algısını negatif etkilerken Güney Afrika randının, dolara karşı tarihi değer kayıpları özellikle gelişmekte olan ülke varlıkları üzerindeki baskıyı artırıyor.

    Dolar, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazancını devam ettirirken son bir haftada Güney Afrika randı dolara karşı yüzde 8, Rus rublesi yüzde 4, Meksika pesosu yüzde 3,5, Güney Kore wonu yüzde 1,8 ve Türk lirası yüzde 1,7 değer kaybetti.
    Çeyrek altın kaç lira oldu? - 11 Ocak 2016
    Güne 3,0377'den başladıktan sonra Asya piyasalarında 3,0465'e kadar yükselen dolar/TL, şu dakikalarda 3,0380 seviyelerinde dengelendi.

    Euro/TL ise en yüksek 3,3192'yi görmesinin ardından 3,3010 seviyesinden işlem görüyor.

    Analistler, veri gündeminin zayıf olması nedeniyle piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkabileceğini ve küresel tahvil piyasasında dünden itibaren artan oynaklığın kurlar üzerinde de belirleyici olacağını belirtiyor.
    Motorine 9 kuruş indirim geldi
    Dolar/TL'nin teknik olarak 3,0250 seviyesinin üzerinde kalması durumunda yükseliş eğilimini koruyabileceği ve 3,07-3,08 seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, olası düşüşlerde ise 3'ün destek konumuna geldiğini dile getiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow