hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolarda yeni rekor

    Dolarda yeni rekor
    expand

    Devam eden siyasi belirsizlik ve artan güvenlik endişelerinin baskılamaya devam ettiği BIST-100'de, tarihi yeni zirveyi gören dolar/TL ve Brezilya'nın kredi notunun düşürülmesinin etkisiyle satıcılı açılış bekleniyor. Dolar/TL geceki işlemlerde 3.0620 ile yeni tarihi zirveyi görmesi ardından bu sabah saat 0814'te 3.0505/3.0525 seviyesinden işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.81 düşüşle 88.4000 seviyesinde işlem görüyor.

    Öte yandan bugün açıklanacak cari açık ve ikinci çeyrek büyüme verisi yakından izlenecek.

    Oyak Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, Brezilya'nın kredi notunun düşürülmesiyle gelişmekte olan ülkelere yönelik negatif haber akışı ve içeride de artan siyasi belirsizlikle BIST'te negatif açılış bekliyoruz.

    Benzine 6 kuruş zam yapıldı

    Güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin son dönemde artmasının ardından çok sayıda ilde HDP binalarına saldırılar olması güvenlik endişelerini artırdı.

    Diyarbakır Valiliği, Dicle, Lice, Kulp ve Silvan bölgelerini 1 Mart 2016 tarihine kadar "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan ederek, bu alanlara vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığını bildirdi.

    Global piyasalar

    Asya borsaları Çin ve Japonya'dan gelen ekonomik verilerin küresel ekonomik büyümede yavaşlama olduğu endişelerini artırması ve yatırımcıların risk iştahında azalmaya neden olmasıyla beraber geriledi.

    Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S and P) Brezilya'nın kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına getirerek Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yatırımcıların güvenini kazanma ve ülke ekonomisini resesyondan çıkarma çabalarına darbe vurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow