hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeker Leasing'den 60 milyon liralık ihraç

    Şeker Leasingden 60 milyon liralık ihraç
    expand
    KAYNAKAA

    Şeker Leasing, toplam 60 milyon lira nominal tutarında finansman bonosu ve tahvil halka arz edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şeker Leasing'den yapılan yazılı açıklamayla, şirketin toplam 60 milyon lira nominal tutarında, 3 vade seçenekli finansman bonosu ve tahvili halka arz edeceği açıklandı.

    Açıklamaya göre, bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik olacak 40 milyon lira tutarındaki iskontolu finansman bonosu, 10 milyon lira tutarındaki finansman bonosu ve yine 10 milyon lira tutarındaki tahvil halka arzı için 1-2 Haziran 2017 tarihlerinde talep toplanacak. Toplam 60 milyon lira tutarındaki finansman bonosu ve tahvil halka arzının tutarı, talep doğrultusunda 70 milyon liraya yükseltilebilecek.

    Hesaplanacak gösterge faiz üzerinden 364 gün vadeli finansman bonosu yatırımcısına yüzde 3,50, 546 gün vadeli tahvil yüzde 4 oranında ek getiri sağlayacak. 175 gün vadeli iskontolu finansman bonosu ihracında ise yatırımcılara yüzde 14,10 yıllık basit faiz getirisi garanti edilecek. 364 gün vadeli kuponlu finansman bonosu ve 546 gün vadeli kuponlu tahvillerin ilk kupon faiz hesaplanmasında gösterge tahvil olarak TRT150519T15 tanımlı kıymet esas alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Verilen bilgiye göre, 364 gün vadeli 91 günde bir değişken faizli kupon ödemeli finansman bonosu ihracının anapara ödemesi, vade sonu olan 05 Haziran 2018'de, 546 gün vadeli 91 günde bir değişken faizli kupon ödemeli tahvil ihracının anapara ödemesi vade sonu olan 04 Aralık 2018'de gerçekleştirilecek. 175 gün vadeli iskontolu finansman bonosuna yatırım yapanlar ise anapara ve faizini tek seferde, vade bitimi olan 28 Kasım 2017'de alacaklar.

    Şeker Leasing'in finansman bonosu ve tahvil halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, Şekerbank şubeleri, www.sekeryatirim.com.tr, www.sekerleasing.com.tr ve [http://www.kap.gov.tr'den/]www.kap.gov.tr’den bilgi edinebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow