hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk gıda devi ABD'de halka arza hazırlanıyor

    Türk gıda devi ABDde halka arza hazırlanıyor
    expand

    Fast food zinciri Burger King’in, dünyadaki en büyük ana işletmecisi konumundaki TFI TAB Gıda, ABD'de 400 milyon dolarlık halka arz için başvuruda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFI TAB Gıda Yatırımları ABD'de halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuruda bulundu. Şirket, ekim ayı başında SPK'dan yurt dışında halka arz için izin almıştı.

    Yapılan başvuruya göre TFI TAB Gıda, Nasdaq'a "QSRG' kodu ile kote olacak. 400 milyon dolar büyüklüğünde olması beklenen halka arza Morgan Stanley, Credit Suisse, Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan ve Rabo Securities aracılık edecek.

    ABD 666 milyar dolar bütçe açığı verdi

    Türkiye'de 1000'den fazla restoranı var

    TAB Gıda'nın Çin'de 700'den fazla, Türkiye'de ise 642 Burger King işletmesi bulunuyor. TAB Gıda, ayrıca Popeyes (190 şube), Sbarro (78 şube) ve Arby's (59 şube) markalarının da işletmeciliğini yapıyor. Şirketin bir de kendine ait Usta dönerci (113 şube) adlı markası bulunuyor.

    1994 yılından bu yana faaliyet gösteriyor

    Türkiye’de 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başladı. 2007 yılında Sbarro'yu bünyesine katan TAB Gıda, aynı yıl Popeyes'i de faaliyete geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin en zengin kişi ve kurumları açıklandı

    Arby’s ise 2010 yılından bu yana TAB Gıda bünyesinde yer alıyor. Şirket son olarak da Usta dönerci markası ile döner ürünleri satmaya başladı. TAB Gıda'nın bu 5 markaya ait toplam binden fazla restoranı bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow