hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancı yatırımcı temmuzda "satışa geçti"

    Yabancı yatırımcı temmuzda satışa geçti
    expand

    Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da üç aylık net alım sürecinin ardından temmuz ayında 248 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcılar temmuz ayında 248 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Yabancıların yıl başından bu yana gerçekleştirdiği işlemlerde ise önceki 3 aylık net alımın ardından temmuz ayında net satışları dikkati çekti. Yabancı yatırımcılar, temmuz ayındaki satışla birlikte yıl başından bu yana 241 milyon dolarlık net satış gerçekleştirmiş oldu.

    BIST 100 endeksi, net yabancı yatırımcı satışının görüldüğü temmuz ayında yüzde 2,84 değer kaybetmişti. Analistler, haziran ayındaki genel seçimin ardından temmuz ayında koalisyon kurulabileceğine ilişkin beklentilerin gerçekleşmemesi ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) eylül ayında faiz artırımına başlayacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla yabancı yatırımcıların satışa geçtiklerini ifade ediyor.

    Yabancı yatırımcı temmuzda satışa geçti

    26 yıllık turizmci İstanbul için uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok alınan "THY", en çok satılan "banka"

    Yabancıların temmuz ayındaki işlemlerine bakıldığında, 37,5 milyon dolarlık net alımla en çok Türk Hava Yolları (THY) hisselerini tercih ettikleri görülüyor. THY'nın ardından yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senetleri, Turkcell, Petkim, Arçelik ve Halkbank olarak sıralandı.En fazla satış yapılan pay piyasalarında ise ilk iki sırayı büyük banka hisselerinin alması dikkati çekti. Yabancıların temmuz ayında en çok satış yaptığı hisse senetleri arasında 77,1 milyon dolar ile Garanti Bankası ve 64,3 milyon dolar ile İş Bankası (C) hisseleri öne çıkarken, bu hisseleri sırasıyla Erdemir, Ülker ve Akbank izledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow