hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar yoğun veri haftasına odaklandı

    Piyasalar yoğun veri haftasına odaklandı
    expand

    Gelecek hafta piyasalar yurt içinde enflasyon verisine odaklanırken, yurt dışında Fed, ECB'nin faiz kararlarına odaklandı. Öte yandan ABD tarım dışı istihdam raporu öne çıkan bir diğer veri olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Mayıs günü global piyasaların büyük bölümünün tatil olması nedeniyle, ayın ilk haftası piyasaları, kısa ama önemli verilerin izleneceği bir ekonomi gündemi bekliyor.

    Yurt içinde haftanın en önemli verisi tüketici fiyatları olacak. Yurt içi üretici fiyatları, bankacılık sektörü aylık rakamları ve reel kur endeksi, takip edilecek diğer veriler olarak takvimde yer alıyor.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti de gündemde yer alıyor.

    Yurt dışında Fed ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararları ile ABD tarım dışı istihdam verisi öncelikle takip edilecek gündem maddeleri olacak.

    Yurt dışında diğer öne çıkan veriler, imalat ve hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksleri(PMI), ABD fabrika siparişleri, JOLTS, dış ticaret, Almanya perakende satışlar, dış ticaret, fabrika siparişleri, Euro Bölgesi öncü tüketici fiyatları, üretici fiyatları ve işsizlik oranı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avustralya, Malezya, Çekya, Brezilya ve Norveç merkez bankalarından gelecek faiz kararları da yakından izlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow