hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi!

    Piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi
    expand

    Piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi. Cuma günü açıklanan ABD enflasyon verisinin ardından gerçekleştirilecek olan FED toplantısında faiz arttırıma kesin gözüyle bakılıyor. ABD enflasyon verisinin beklentinin üzerinde gelmesi ile FED'in 50 Baz puanlık birt artışa gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Peki FED toplantısı ne zaman faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED toplantısı ne zaman faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusu merak edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan enflasyon verisinin beklentinin üzerinde gelmesi FED'in gerçekleştireceği Haziran ayı toplantısında 50 baz puanlık bir artış yapması beklentilerini arttırdı. Para politikalarını sıkılaştırmaya yönelik adımların devam etmesi bekleniyor. Peki FED toplantısı ne zaman faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak?

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Haziran ayı FED toplantısı 14-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 15 Haziran TSİ ile 21:00'de FED faiz kararının açıklanması bekleniyor

    FED FAİZ KARARI NE OLACAK UZMANLAR NE DİYOR?

    İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener altın fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamada FED'in Haziran ayı toplantısında gelen ABD enflasyon verisi göz önünde bulundurulduğunda 50 baz puanlık bir artışın neredeyse kesinleşmiş olduğuna işaret etti.

    Piyasaların beklentisi de tam olarak bu yönde! Haziran ayı FED toplantısında 50 baz puanlık bir artışın gerçekleşmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow