hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'le ilgili çarpıcı iddia: '200 milyar dolarıyla dünyanın en zengini'

    Putinle ilgili çarpıcı iddia: 200 milyar dolarıyla dünyanın en zengini
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    ABD Kongresi'nde ifade veren Hermitage Capital Management’ın CEO’su Bill Browder, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyanın en zengin kişisi olduğunu ileri sürdü. Browder, Putin'in 200 milyar dolarlık serveti bulunduğunu ve parasını Batı bankalarında tuttuğunu iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in ABD merkezli The Atlantic'ten aktardığı habere göre, geçen hafta ABD Kongresi'nde ifade veren ve önemli açıklamalarda bulunan Hermitage Capital Management’ın CEO’su Bill Browder dünyanın en zengin insanının 200 milyar dolarlık serveti ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu söyledi.

    Browder, "yalan söylemenin büyük bir suç olarak kabul edildiği" ABD Kongresi'ne verdiği ifadesinde Putin'in 200 milyar dolar değerinde servetinin bulunduğunu ifade etti.

    ‘Parasını batı bankalarında tutuyor’

    Rusya’ya uygulanacak yaptırım kararı öncesi parlamentoda ifade eden Browder, “Parasını batı bankalarında tutuyor. Mal varlığının her an dondurulma riski de var” diye konuştu.

    Browder Putin’in emrinde 10 bin personel olduğu ve bu personelin para aklamadan adam kaçırmaya kadar pek çok yasa dışı eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Putin’in resmi olarak açıklanan yıllık maaşı 120 bin dolar seviyesinde.

    Anne işçi baba asker

    Celebritynetworth isimli internet sitesinin haberine göre ise, Putin'in 70 milyar dolarlık bir gizli serveti bulunuyor. Putin aileden zengin biri de değil. Vladimir Putin'in annesi bir fabrika işçisiydi babası ise bir askerdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow