hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rakipleri krizdeyken o zirveye yükseldi! Dünyanın en zengin insanının sırrı

    Rakipleri krizdeyken o zirveye yükseldi Dünyanın en zengin insanının sırrı
    expand

    Deri ürünleri, TAG Heuer saatleri ve Dom Perignon şampanyası gibi ürünler satan LVMH, sahibi Bernard Arnault'u bu yıl dünyanın en zengin insanı yaptı. Bernard Arnault, Louis Vuitton ve Sephora dahil olmak üzere 75 moda ve kozmetik markasının LVMH imparatorluğunu yönetiyor. Peki lüks devi LVMH, durgunluğa dayanıklı bir imparatorluğu nasıl kurdu? İşte yanıtı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault'un şirketi LVMH, farklı sektörde kök salmış 75 seçkin markadan oluşan 500 milyar dolarlık bir güç merkezine dönüştü.ü

    Şirket, geçen yıl 2021 gelirinden yüzde 23 artışla 79,2 milyar avro veya yaklaşık 86,3 milyar dolar gelir kaydetti. 81 ülkedeki lokasyonları ve dünya çapında 196.000′den fazla çalışanı ile mağaza sayısı son yirmi yılda beş kattan fazla arttı.

    Hissesi, Nisan ayında hisse başına 199 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Paris merkezli firmayı piyasa değeri 500 milyar doları aşan ilk Avrupalı ​​şirket yaptı.

    DURGUNLUĞA KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANDI

    Bazı uzmanlar, şirketi uzun süredir “durgunluktan etkilenmez”, ekonomik gerilemelerde ayakta kalabilen ve zaman içinde benzersiz bir şekilde değer kazanan ürünlerle övünen biri olarak selamlıyor.

    Bazıları, Arnault’nun gücünün uzun ömürlü şirketleri tanımlamasında yattığını söylüyor. En son satın alması, 2021′de 15,8 milyar dolara Tiffany & Co. oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LVMH Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Anish Melwani, “Potansiyel satın almalardan bahsederken şu anda popüler olan markayı aramıyor. 100 yıl sonra burada olabileceğini düşündüğü bir marka arıyor” dedi.

    TD Cowen’in genel müdürü Oliver Chen, LVMH’nin Arnault aracılığıyla “uzun vadeli oyunu” oynadığını söyleyerek "Bu, şirketin markalarını bütünlük, algı ve alaka düzeyi açısından iyi durumda tutar" diye konuştu.

    ALT ŞİRKETLERE ÖZERK YÖNETİMLER

    LVMH tarafından yönetilse de, her biri kendi markası üzerinde, kendi C-suite yöneticileri ve misyonu ile yaratıcı kontrole sahip.

    Melwani, “Diğer şirketlerin bir grup markayı bir araya getirip tek bir kişi tarafından yönetilmesine neden olacak verimlilik kaybı, elde ettiğimiz şey bu gerçek hesap verebilirliktir” dedi.

    Bu, LVMH’nin mevcut trendler ve kültürle birlikte markalarının mirası üzerine inşa edilen ürünleri tutarlı bir şekilde sunma becerisine yansıyor. LVMH, daha genç lüks kitleyle alakalı kalmak için ünlüler, moda ikonları ve etkileyicilerle sürekli olarak işbirliği yapıyor.

    PANDEMİ FAKTÖRÜ

    Melwani, Covid pandemisinden sonra şirketin LVMH’nin e-ticaret ve dijital kanallarındaki olağanüstü büyüme nedeniyle ihtiyaç duyulan gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarını genişletmeye odaklandığını söyledi.

    Alakalı kalmak, lükste uzun ömürlü olmanın ve LVMH’nin yalnızca dayanıklı değil, aynı zamanda mükemmel olmaya devam eden bir marka oluşturma stratejisinin anahtarıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Arnault'un holding şirketi Agache, Netflix ve TikTok ana şirketi ByteDance gibi işletmelere yatırımı olan risk sermayesi şirketi Aglaé Ventures'ı destekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow