Rekabet Kurumu’ndan kozmetik ve takviye sektörlerine soruşturma

Rekabet Kurumu, kozmetik, kişisel bakım ve gıda takviyesi sektörlerinde faaliyet gösteren bazı firmalar hakkında yürüttüğü ön araştırmayı tamamladı. Kurum, bu kapsamda iki farklı teşebbüs grubuna yönelik soruşturma başlatılmasına karar verdi.
Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Kurul, kozmetik, kişisel bakım ve gıda takviyesi sektörlerinde faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında yürütülen ön araştırmayı sonuçlandırdı.
Teşebbüslerin, ürünlerinin yeniden satış fiyatlarını tespit ettikleri gerekçesiyle yürütülen ön araştırma sonucunda Kurul, Bobel markasıyla faaliyet gösteren Cosmox Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti. ile The Ceel markasıyla faaliyet gösteren Vitaceel Kozmetik Gıda İth. İhr. San. ve Tic. AŞ, The Ceel Kozmetik İç ve Dış Ticaret AŞ ve Ceel Kozmetik ve Gıda AŞ'den oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açılmasını uygun buldu.
Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ilgili kanunu ihlal ettikleri ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


A101 AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU 4 ARALIK 2025 | Bu hafta A101'de neler var? Işıklı Terapi Maskesi ve Daha Fazlası İndirimde!

TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM: Trafik sigortası yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? trafik sigorta primi ne kadar olacak?

İHTİYAÇ KREDİSİ 2025 | 2026 öncesi ihtiyaç kredisi faizleri dibi gördü! Hangi banka en uygun faizi sunuyor?

DOKTOR MAAŞI 2026 HESAPLAMA | 5 aylık enflasyon farkı ile 2026’da doktor maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?

HEMŞİRE MAAŞI 2026 HESAPLAMA | 5 aylık enflasyon farkı ile 2026’da hemşire maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?