hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Renault ve Fiat Chrysler ortaklık görüşmeleri yürütüyorlar

    Renault ve Fiat Chrysler ortaklık görüşmeleri yürütüyorlar
    expand
    KAYNAKDHA

    Groupe Renault, Fiat Crysler Automobiles'den (FCA) "dönüştürücü" bir birleşme önerisi aldıklarını yazılı bir basın açıklamasıyla doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günün erken saatlerinde Fiat Crysler, Renault’a, dünyanın en büyük üçüncü küresel orijinal ekipman imalatçısı olmak için bir birleşme teklifi yaptığını duyurmuştu.

    Renault’tan yapılan açıklamaya göre, firmanın yönetim kurulu teklifi değerlendirmek için günün ilerleyen saatlerinden bir araya gelecekler.

    Açıklamaya göre FCA'nın dün gece Renault ile istişare ederek son halini verdiği teklif bu sabah Renault yönetim kurulu toplantısında ele alınıyor.

    Fiat Crysler'in birleşme önerisi gerçekleşirse, dünyanın en büyük üçüncü küresel orijinal otomotiv üreticisi oluşturulmuş olacak. Önerilen ortaklığın hisseleri, Fiat Crysler ve Groupe Reanult arasında, Hollanda'da kurulacak halka açık bir holding şirketi altında eşit bir şekilde paylaştırılacak.

    Birleşme işlemi tamamlanamadan önce, Fiat Crysler hissedarlarına toplam 2.5 milyar euroluk bir kar payı dağıtılarak, hisse senedi piyasalarındaki uyumsuzluklardan etkilenmemeleri sağlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FCA'nın öngörülerine göre, hisse takası yoluyla yapılması öngörülen birleşme sonucunda şirketler yıllık 8.7 milyon araç satışına ulaşacak.

    FCA açıklamasında, "Geniş kapsamlı ve birbirini tamamlayıcı marka portföyü lüksten ana segmente kadar tüm piyasayı kapsamına alacak" denildi. Açıklamada ayrıca, birleşme sonucu hiçbir fabrikanın kapanmayacağının altı çizildi.

    Daha önce yayımlanan haberlerde, Fiat Crysler’in küresel ölçekte, Renault, Nissan ve Mitsubishi ortaklığına katılımını öngören bir birleşme içinde yer alacağı belirtiliyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow