hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ripple XRP dava sonucu açıklandı mı? Ripple dava sonucu ne oldu? Kripto para piyasasının nabzı mahkeme sonucunda!

    Ripple XRP dava sonucu açıklandı mı Ripple dava sonucu ne oldu Kripto para piyasasının nabzı mahkeme sonucunda
    expand

    Kripto para piyasasında 24 saatte 600 milyon dolardan fazla hacime sahip olan Ripple (XRP), dijital varlıklarını ABD ve dünyadaki yatırımcıları kayıt dışı satarak fon toplaması ile suçlanıyor. Bitcoin ve Ethereum sonrasında ne çok itibar gören kripto para birimleri arasında yer alan Ripple (XRP), dava sonrasında mevcut değerini yeniden güncelleyecek. Peki, 22 Şubat'ta yapılan Ripple XRP davası sonuçlandı mı? Ripple dava sonucu ne oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ripple adıyla coin borsasında işlem gören XRP, gündemde yer alan dava süreci dolayısıyla yatırımcısının takibinde yer almaya devam ediyor.  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından blockchain devi Ripple'a menkul kıymet davası açılmıştı.  Açılan davada 1,3 milyar dolarlık tazminat talep edilirken Ripple'ın 2013 yılından itibaren, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD'deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıt dışı olarak satarak fon topladığını öne sürüyor. Yani iddialara göre Ripple, insanlardan aldığı hizmetlerin ödemesini geleneksel para birimi yerine dijital olan XRP ile yaptı. Peki, Kripto para piyasası nabzının bu davada olacağı Ripple XRP davası sonuçlandı mı? Ripple dava sonucu ne oldu?

    RİPPLE (XRP) DAVASI NE ZAMAN?

    New York Güney Bölge Mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple aleyhindeki davası için ilk mahkeme tarihini belirledi. Ripple davası tarafları 22 Şubat’ta hakim karşısına çıktı. 

    Ripple XRP dava sonucu açıklandı mı Ripple dava sonucu ne oldu Kripto para piyasasının nabzı mahkeme sonucunda

    RIPPLE (XRP) DAVASI SONUCU NE OLDU?

    Ripple'ın değer kaybetmesine neden olan ve fiyatını baskılayan dava, nihayet bugün görüldü. İlk duruşmada Ripple CEO'su Brad Garlinghouse'u temsil eden Avukat Matthew Solomon, SEC'in 2019 ve öncesinde gerçekleşen çok sayıda görüşmede XRP'nin menkul kıymetler durumu hakkında borsaları veya piyasa aktörlerini uyarmadığını iddia etti. İkili, kendilerine yöneltilen iddiaların geçersiz olduğunu, SEC'in geçmişte XRP'nin menkul kıymet olduğuna dair herhangi bir bilgi vermediğini ve davanın düşmesi gerektiğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SEC, 2019 yılında yalnızca XRP'nin değil, Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto paraların da menkul kıymet olup olmadığını incelemişti. BTC ve ETH için menkul kıymet değildir sonucuna varan komisyon, XRP'yi ise bir yatırım sözleşmesi olarak görüyor. Sonuç olarak davada henüz net bir karar çıkmış değil ancak SEC'in elinin o kadar da güçlü olmadığı ortaya çıktı. Piyasalara da yansıyan bu görüntü, genel olarak düşüşün hâkim olduğu işlem gününde XRP'nin yaklaşık %10 değer kazanmasını sağladı.

    RİPPLE NEDİR?

    Ripple küresel bir ödeme ağıdır ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para biriminin saniyeler içinde, oldukça uygun işlem ücreti ile gönderilmesini sağlar. Şu anda Ripple, dünya çapında gerçek zamanlı ödeme yapmak için daha verimli ve uygun maliyetli bir yol sunacak şekilde onlarca bankalarla birlikte çalışmaktadır. Bitcoin büyük bir ödeme yöntemidir, ancak Ripple gibi bir kişiden diğerine para göndermenin hızlı bir yolunu sunmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow