hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ripple XRP davası sonucu belli oldu mu? Ripple XRP-SEC mahkeme kararı ne oldu? Ripple XRP fiyatı!

    Ripple XRP davası sonucu belli oldu mu Ripple XRP-SEC mahkeme kararı ne oldu Ripple XRP fiyatı
    expand

    Ripple XRP ve SEC arasında dava süreci devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan toplantının ardından dün yeni bir dava görüldü. Peki, Ripple XRP- SEC mahkeme kararı ne oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para piyasasına aşina vatandaşların merakla beklediği konuya ilişkin son durum araştırma konusu oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple’a karşı açtığı davada her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, XRP fiyatında ise yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor.

    RİPPLE XRP FİYATI NEDİR?

    Piyasa hacmi bakımından en büyük beşinci kripto para birimi olan XRP bugün erken saatlerde 1,76 dolara kadar yükseldi ve 1,80 dolarlık önemli seviyeye çok yaklaştı. Ancak burada karşılaşılan bir reddetme ile fiyat 1,68 dolar seviyesine geriledi.

    SEC-RİPPLE XRP DAVASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    Dün SEC ve Ripple arasında kapalı bir oturum gerçekleşti. Ripple davası dün TSİ ile 21.00'da görülmeye başladı. SEC’in detaylı açıklamasını ise 14 Mayıs’ta verileceği ifadelerine yer verildi. Aralık ayından beri devam eden Ripple-SEC davasında bugün, kapalı bir oturum gerçekleşecek ve Ripple yatırımcıları bir şekilde davanın bu oturumda çözüme kavuşacağına inanıyor. Ancak SEC ve Ripple davasında net kararların alındığı çok az görüşme ve duruşma oldu. Bunların dışında kalanlar ise sonuçsuz bir şekilde kapatıldı. Dolayısıyla bu yüzden bugün de bir sonuç çıkmasını beklemeyen de çok sayıda kişi bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ripple XRP davası sonucu belli oldu mu Ripple XRP-SEC mahkeme kararı ne oldu Ripple XRP fiyatı

    RİPPLE XRP-SEC MAHKEME KARARI NE OLDU?

    Mahkemede beklenen karar açıklandı ve Sarah Netburn bu konuda direkt olarak XRP’nin aleyhine karar verdi. Avukat James Filan tarafından da aktarılan karar metnine bakıldığında, SEC’nin kripto para borsaları, piyasa katılımcıları ve başka ülkelerdeki regülatörler dahil olmak üzere üçüncü partiler ile iletişime geçebileceği vurgulandı.

    Yargıç buna ek olarak SEC’nin kurum içi iletişimini ise paylaşması gerekmediğini vurguladı ve Ripple’ın itirazı en azından bir bakıma sonuçsuz kaldı. Buna rağmen alınan karara göre Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili dahili konuşamalar ise aranmalı ve gizlilik kapsamından çıkartılıp mahkemeye verilmeli. Bu da Ripple’ın tam olarak istediğini alamadığını ancak yine de kendisi ile ilgili belgeleri alabileceğini gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RİPPLE NEDİR?

    Ripple küresel bir ödeme ağıdır ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para biriminin saniyeler içinde, oldukça uygun işlem ücreti ile gönderilmesini sağlar. Şu anda Ripple, dünya çapında gerçek zamanlı ödeme yapmak için daha verimli ve uygun maliyetli bir yol sunacak şekilde onlarca bankalarla birlikte çalışmaktadır. Bitcoin büyük bir ödeme yöntemidir, ancak Ripple gibi bir kişiden diğerine para göndermenin hızlı bir yolunu sunmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow