hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya, dondurulan varlıkları takas etme niyetinde

    Rusya, dondurulan varlıkları takas etme niyetinde
    expand

    Rusya Maliye Bakanı Anton Sluanov, tahminen 300 milyar dolar değerindeki dondurulan varlıkları takas etmeyi düşünüyor. Siluanov'a göre Batı ile bir değiş tokuş "teorik olarak" mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov Cuma günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Rusya'da dondurulan yabancı varlıkları Batı ülkeleri tarafından el konulan Rus varlıklarıyla takas etmeyi düşündüğünü söyledi.

    Sluanov, Rossiya 24 televizyon kanalına verdiği röportajda hem Rus hem de yabancı yatırımcıların bu konudaki çıkarlarını gözetmenin önemli olduğunu belirterek "Düşünmekte olduğumuz bu tür girişimlerimiz var" dedi.

    Böyle bir takasın “teorik olarak” mümkün olduğunu, ancak Rusya'nın yurtdışında el konulan mülkleri karşılığında yabancı yatırımcıların dondurulmuş varlıklarını yerleşimler için kullanmasına olanak sağlayacak yasal seçeneklerin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Siluanov, yaptırım uygulanan varlıkların hacminin önce doğrulanması ve onaylanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Rusya'nın bu yılın başlarında açıkladığı tahminlere göre, ülkenin döviz rezervlerindeki yaklaşık 300 milyar dolar, Batı yaptırımlarının bir parçası olarak donduruldu. Ek olarak, Rus vatandaşlarına ve işletmelerine ait milyarlarca değerinde varlık daha tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği, Rus varlıklarına el koymanın yollarını ararken, Moskova bunun uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğuna ve esasen hırsızlık teşkil edeceğine işaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow