hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'ya, Türkiye Ticaret Merkezi kuruluyor

    Rusyaya, Türkiye Ticaret Merkezi kuruluyor
    expand
    KAYNAKAA

    İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, Rusya'da açılacak Türkiye Ticaret Merkezi'nin konjonktürel dalgalanmaların etkisini azaltacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şenocak, Ege İhracatçı Birliklerinde düzenlediği toplantıda, Türk deri sektörünün Rusya'da kurmayı planladığı Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) çalışmaları hakkında bilgi verdi.Moskova'da kurulacak merkezin konumu ve niteliklerini anlatan Şenocak, TMM'lerin birkaç ihracatçı birlikle açılmasının daha faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

    Yunan ekonomisi için kritik dönem yaklaşıyor

    Şenocak, Rusya ile ticarette ciddi artışlar olduğunu ifade ederek, "Başta ayakkabı olmak üzere. Tüm sektörlerin ortalamasında yüzde 75 civarında artış var. Dip yaptığımız için oranlar yüksek görülebilir ama katlamalar iyi gidiyor." dedi.

    Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi sonrasında Rusya'ya gidip gelmelerde birtakım sorunlar yaşandığını, öte yandan Rusya'nın ekonomik yapısında da değişmeler olduğunu kaydeden Şenocak, şöyle devam etti:

    "Rusya ile yapılan ticaret bavul ticareti ya da özel faturayla yapılan ticaretler ama Rusya da uluslararası ticaret kurallarına hareket etmek istiyor. Orada açılacak bir TTM tamamıyla uluslararası ticaret kuralları içinde hareket edeceği için konjonktürel dalgalardan daha az etkileniriz. Uçak krizinden sonra Laleli, Zeytinburnu büyük sıkıntı yaşadı ama bunun yanında orada bazı Türk firmaları, sistemli çalışan dünya ticaret kurallarına göre çalışan firmalar hiçbir sıkıntı yaşamadı. Ürünlerini çok rahat sattı. Hatta 'cirolarımızın arttığı dönemler oldu' dediler." Şenocak, merkezin 2018'in ilkbahar sezonuna doğru açılmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow