hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    S&P'den kritik Türkiye yorumu

    S&Pden kritik Türkiye yorumu
    expand

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors(S&P),Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurumdan yapılan açıklamada, "Türkiye'de genel seçim sonuçları yargı, finansal düzenleyiciler ve merkez bankası üzerindeki baskıyı azaltıp politikaların öngörülebilirliğini artırabilir" denildi.

    Açıklamanın devamında, "Koalisyon oluşması durumunda politikaların öngörülebilirliği kısmen kabinedeki önemli pozisyonlara yapılacak atamalara bağlı olacak" denildi.

    Ciddi uyarılar geldi

    Kredi derecelendirme kuruluşu, erken seçime gidilmesi halinde siyasi belirsizlik yıl sonuna kadar yüksek seyredebileceğini, yatırımlar gecikirse büyüme üzerinde baskı yaratabileceğini belirtti.

    Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı için bunları söylemişti

    Not uyarısı

    S&P, not indirime yönelik çok kritik mesaj da verdi. Kurum, "TL'deki oynaklık tüketici güveni ve enflayon üzerinde etki yaratabilir; bu tarz gelişmeler mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatırsa not indirimine yol açabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belirsizlik ne kadar sürecek?

    S&P, Türkiye'de hükümet kurmanın gecikmesi ve erken seçimlere gidilmesi durumunda belirsizliklerin yıl sonuna kadar süreceğine inanıyor. Kurum, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti. (Reuters)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow