hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabancı Vakfı 8 projeye 2 milyon lira hibe

    Sabancı Vakfı 8 projeye 2 milyon lira hibe
    expand
    KAYNAKAA

    Sabancı Vakfı, hibe programları kapsamında bu yıl 8 projeye toplam 2 milyon TL hibe verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabancı Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, son 10 yılda hibe desteği verilen proje sayısı 137'ye, hibe tutarı ise 16 milyon liraya ulaştı.Sabancı Vakfı Hibe Programlarına bu yıl ise 200'ün üzerinde başvuru geldi. Projeler, öncelikle Sabancı Vakfı ekibi, daha sonra sivil toplum alanında deneyimli kişilerden oluşan bağımsız değerlendirme kurulu ve son olarak Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.

    Bu kapsamda belirlenen toplam 8 projeye, 2 milyon lira hibe desteği sağlanacak. Destek verilecek projeler, "Çocuk Yaşta Evlilikler ile Mücadele", "Ne Var Ne Yok?! Eğitici Eğitimi", "Benim Sesim, Benim Toplumum", "Birleştirilmiş Sınıflar için Birleşmiş Öğretmenler", "Kız Kardeşler Laboratuvarı", "Benim Okulum, Benim Haklarım", "Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte Hayatta Birlikte" ve "Sokağıma Ses, Mahalleme El Veriyorum" şeklinde sıralandı.

    "Herkesin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışıyoruz"

    Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, 43 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirterek, eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma ve bireylerin hayatında fark yaratma misyonuyla pek çok proje hayata geçirdiklerini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplumsal gelişmenin ancak fırsat eşitliği ve katılımla mümkün olabileceğine inandıklarının altını çizen Koyunsağan, bu anlayışla, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti. Koyunsağan, 10 yıl önce Türkiye'de bir ilk olan hibe programlarını hayata geçirdikleri günden bu yana, başarılı işlere imza atan sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği verdiklerini, bu sayede hem Türkiye'de vakıfçılık anlayışının dönüşümüne hem de sivil toplumun güçlenmesine öncülük ettiklerini anlattı.

    "Hibe programlarımız aracılığıyla, toplumsal sorunlarla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesinde önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çözümün parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullanan Koyunsağan, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Hibe Programları kapsamında destek sağladıkları projelerle kadınlar, gençler ve engelliler başta olmak üzere her bireyin haklardan eşit olarak yararlandığı bir toplum için çalışıyoruz. 2017'de 'engellilerin eğitim haklarına erişimi', 'toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması', 'mülteci hakları', 'öğretmenlerin güçlendirilmesi' gibi alanlardaki projelere destek veriyoruz. Destek verdiğimiz projelerin her birinin toplumsal sorunlara kalıcı çözümler üretmek için önemli sonuçları olacağına yürekten inanıyorum."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow