hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK'da kadro sevinci

    SGKda kadro sevinci
    expand
    KAYNAK DHA

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü'nde çalışan alt işveren işçilerinin kadroya geçişleri için başvuru töreni düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK Antalya İl Müdürlüğü bünyesinde taşeron şirketlere bağlı temizlik ve güvenlik hizmetleri veren 124 taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törene, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, müdür yardımcıları, İŞ-KUR Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat katıldı. SGK l Müdürü Nejat Deniz, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasallaştırılan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda bilgilendirme yaptı. Deniz, "Hayaller gerçek oldu" dedi. Çalışanların daimi kadroya geçişlerinin mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Deniz, artık işverenin şirketler değil, SGK olduğunu, başvurularını yapan işçilerin taşeron değil artık doğrudan sürekli kadrolu işçi olduğunu ifade etti.

    Kamuoyunda birçok olumsuz söylenti olduğuna dikkati çeken Nejat Deniz, "Söylentilere itibar etmeyin. Herkes rahat olsun. Kimse haklarından hiçbir şey kaybetmiyor. Sadece kurum aleyhine açılmış davalardan feragat edilecek. Sınavda da kişiye sadece görev yaptığı alan ile ilgili sorular yöneltilecek" dedi.

    Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise "Artık taşeron değil, işçi, emekçi kardeşlerimizsiniz. Taşeron işçiler yıllarca 'Acaba kadroya geçecek miyiz, kovulacak mıyız, özlük haklarımız ne olacak?' diye bekledi. 24 Aralık 2017'de taşeron işçilik sona erdi. Konu, hep gündemdeydi. Artık 'taşeronluk' diye bir mesele kalmadı. Türkiye çok güçlü bir devlet ki; 1 milyon 20 bin kişiye kadroya geçiş imkânı tanıdı. Kafalardaki soru işaretleri kalktı. Önümüzde 90 günlük bir süreç ve yazılı ve sözlü mülakatlar var. Kimse korkmasın, endişe etmesin. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmaların ardından 124 taşeron işçi kadroya geçiş için forumlarını doldurup ilgili birime teslim etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow