hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek'ten bireysel emeklilikle ilgili önemli açıklama

    Şimşekten bireysel emeklilikle ilgili önemli açıklama
    expand
    KAYNAKAA

    Bireysel Emeklilik`te yeni dönem başlıyor. Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yurt içi tasarruf oranlarını artırmak için BES`te otomatik katılım uygulamasına dair mevzuat çalışmalarını başlattık. Taslağı kısa sürede Meclis`e sunmayı planlıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'de tasarruf oranlarını artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) otomatik katılım uygulamasına dönük mevzuat çalışmalarını başlattıklarını ve taslağı en kısa zamanda Meclis'e sunmayı planladıklarını bildirdi.

    Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BES'in, bireylerin gelir elde ettikleri dönemdeki hayat standartlarını emeklilik dönemlerinde de koruyabilmeleri için sosyal güvenlik sistemlerince sunulan emeklilik gelirine ek bir gelir sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir sistem olduğunu belirtti.

    BES'in, vatandaşların emeklilik dönemindeki refahının artırılması hedefindeki en önemli araçlardan biri olduğuna işaret eden Şimşek, aynı zamanda, bireysel emeklilik sisteminin önemli bir tasarruf aracı olarak da öne çıktığını söyledi.

    Türkiye'nin şiddetle ihtiyaç duyduğu yurt içi tasarrufların artırılması noktasında sistemin gelişmesine ve yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Şimşek, BES’in kapsayıcılığının artırılmasına yönelik çalışmalarına 2013 yılından başlayarak hız verdiklerini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içi tasarruf oranlarını artırmak için BES'te oto katılım uygulamasına ilişkin mevzuat çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Şimşek, taslağı en kısa zamanda Meclis'e sunmayı planladıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow