hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 milyon canlı balık Umman'a taşındı

    1 milyon canlı balık Ummana taşındı
    expand

    1.2 milyonu aşkın canlı balık, Avrupa’nın en büyük yavru balık yetiştiriciliğini yapan Kılıç Deniz tarafından Umman'a ikinci kez uçakla taşındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıllık 413.5 milyon adetlik üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük yavru balık yetiştiriciliğini yapan Kılıç Deniz, Dominik’ten sonra Umman’a uçakla ikinci canlı balık sevkiyatını gerçekleştirdi. Ekim ayının son haftasında uçakla Umman’a gerçekleştirdiği ikinci yavru balık transferiyle Ortadoğu pazarındaki hakim konumunu korumaya kararlı olan Kılıç Deniz, bu yıl Suudi Arabistan, Dominik, Amerika ve Umman’a toplamda 6 milyon canlı balık ihracatı gerçekleştirdi.

    Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen su ürünleri firmalarından Kılıç Holding, ihracat hamlelerine hız kesmeden devam ediyor. Avrupa’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi konumunda olan Kılıç Holding yıllık 65 bin ton balık üretimi gerçekleştiriyor ve üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor.

    Yavru balıkların özenle Umman’a ulaştırıldığının altını çizen Kılıç Deniz Ürünleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, “Yavru balıklar Milas'taki kara kuluçkahanesinden İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na getirildi. Burada tüm tanklar tek tek alınıp uçağa yüklenmek üzere 4’lü PMP paletlere taşındı. Daha sonra Suudi Havayollarından bizim için gönderilen 100 tonluk taşıma kapasiteli uçağa yüklendi.5 saatlik uçuşla Umman Muscat Hava Limanı’na varıldı. Çölde 3 saatlik yolculuğun ardından Qriat limanına ulaşıldı ve yolculuğun tamamı 40 saat sürdü” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Arap ülkelerinin yavru balık ihtiyacını karşılıyoruz”

    Türkiye’nin, kültür balıkçılığı üretimi konusunda Yunanistan’ı geride bıraktığını dile getiren Kılıç Deniz Ürünleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, Kılıç Deniz’in çipura ve levrekte pazar lideri olduğunun altını çizerek, Türkiye’de üretilen çipura ve levreğin yaklaşık %50’sinin Kılıç Deniz tarafından yetiştirildiğini sözlerine ekledi. Kızıltan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de yavru balık üretiminin yarısını biz karşılıyoruz. Şimdiye kadar yavru balıklarımızı deniz yolu ile ihraç ediyorduk. Ancak deniz yolu ile ulaşamadığımız yeni pazarlara uçak kargosu ile nakliyelere başladık. Özellikle Körfez ülkelerinde başlayan canlı balığa dair ilgi, bizi harekete geçirdi. Tunus, Umman, Dominik ve Suudi Arabistan’a canlı balık ihracatı gerçekleştiriyoruz. Hali hazırda Tunus pazarının yüzde 30’unu elimizde bulunduruyoruz. Son olarak Umman’da ilk kez başlayacak olan kültür balıkçılığı için 500 bin dolar değerinde yavru çipura balığın ihracatını yaptık. Türkiye’de havayoluyla yapılan bu büyüklükteki ikinci canlı balık gönderimi olması, bu ihracatın önemli bir yanını oluşturuyor” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow