hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    800 milyonluk çiğköfte pazarı sektöre damga vurdu

    800 milyonluk çiğköfte pazarı sektöre damga vurdu
    expand

    Doğu ve Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi çiğköfte, fast food pazarındaki hacmini her geçen yıl katlayarak artırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiğ köfte sektörü, üretim teknikleri ve kolay sevk edilebilir materyallerin gelişmesi nedeniyle, çok kısa bir sürede beklenenin üzerinde bir büyüme hızı elde etti. 2000’li yılların en popüler beslenme tarzı olan fast-food tüketim alışkanlığı, çiğ köfte sektörünün gelişmesinde de büyük pay sahibi.

    Fast food sektörünün yüzde 65’i çiğ köfte pazarından oluşuyor

    Türkiye’nin 65 iline yayılan ürünleri ile güçlü bir lojistik ağına sahip olan Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı konu hakkında, ‘’Hazırlanması ve sunumu ciddi bir emek isteyen ve aslında Türkiye genelinde herkesin her an yiyemediği çiğköfte, bir sektör haline geldikten sonra ulaşımı kolay ve vazgeçilmez bir fast-food seçeneği oldu.Eskiden saatleri bulan elde yoğurma işlemleri de otomatik makinelerde yapılmaya başlandığında maliyetlerin düşmesini ve sektör gelişiminin ivme kazanmasını sağladı. Otomatik makinelerde el değmeden üretilen etsiz çiğ köfteler, vakumlu ambalajlara girmeye başladı. Havasız ortamda bakteri üretimi ve dolayısıyla gıda bozulması minimum seviyeye düşürüldü ve ürün sevkiyatı kolaylaştı. İnsanlarımızın sağlıklı olan çiğ köftenin tadına alışması ve ardından franchising sisteminin uygulanması sektörde çiğköftenin pazar hacminin büyümesine katkıda bulundu. Şu an fast food sektörünün yüzde 65’i, 800 Milyon TL’lik pay ile çiğköfte pazarından oluşuyor’’ yorumlarında bulundu.

    "Çiğköfte bayilik zinciri Türkiye’de istihdamı artırdı"

    Akıncı, ‘’Franchising sistemimiz ile Türkiye genelinde hızlı bir büyüme gerçekleştiriyoruz ve bu büyüme sürecinde Türkiye genelinde 1.150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz, 2018 yılı sonuna kadar mevcutta 1.150 olan istihdam sayısını 2.500’e tamamlamak. Bu bağlamda başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere dünyanın çeşitli bölge ve ülkelerindeki yatırımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Böylece sadece Türkiye’de değil yurt dışında da insanlara istihdam sağlamak en büyük arzumuz’’ dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow