hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li Pfizer, İrlandalı Allergan'ı alırsa...

    ABDli Pfizer, İrlandalı Allerganı alırsa...
    expand

    ABD'li ilaç üreticisi Pfizer, botoks üreticisi İrlandalı Allergan Plc'yi 150 milyar doların üzerinde bir değerle satın almak için harekete geçti. Satın alma gerçekleşirse hem dünyanın en büyük ilaç şirketi oluşacak hem de şirket ABD'de yüksek vergi ödemekten kurtulmuş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pfizer, dün itibariyle yönetim kurulundan yetki aldı.

    Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar sağlık ve ilaç sektöründe şu ana kadar gerçekleşen en büyük satın alma olacak anlaşmanın bugün açıklanacağını belirtti.
    Cüzdanın papucu dama atıldı
    Kaynakların verdiği bilgiye göre Pfizer, Allergan'ı hisse başına 11.3 Pfizer hissesiyle satın alacak.



    Satın alma tutarının yüzde 10'dan az bir kısmı ise nakit olarak gerçekleşecek. Oluşacak şirketin başına Pfizer CEO'su Ian Read geçecek.

    Satın alma sonrasında şirketin satışları yılda 60 milyar doları aşarak ABD'nin ikinci büyük şirketi Merck'in yılda yaklaşık 40 milyar dolar olan satışlarının oldukça önüne geçecek.
    Doğalgazı ucuzlatacak hamle!
    Pfizer'in tabi olduğu vergi oranını düşürmek için uzun süredir çalışan Read, şirketin merkezini İrlanda'ya taşıyacak olan bu anlaşmayla amacına ulaşmış olacak. Şu anda ABD'de yüzde 35 kurumlar vergisine tabi Pfizer İrlanda'da yüzde 12.5 oranında vergi ödeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow