hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Volkswagen skandalı derinleşiyor

    Almanyada Volkswagen skandalı derinleşiyor
    expand

    Alman savcılar, Volkswagen (VW) yöneticilerinin piyasayı manipüle ettiği şüphesiyle başlatılan soruşturmayı genişleterek şirketin yönetim kurulu başkanı Hans Dieter Poetsch'i de dahil etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Poetsch'in şirketin finans departmanının başında olduğu dönemi inceleyecek olan soruşturma, VW'in dizel emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla geçen yıl başlatılan soruşturmada yeni bir adım.

    Oyuncak arabayla ana yola çıktı, polise yakalandı

    Volkswagen dünya genelinde 11 milyondan fazla dizel araca hava kirliliğini kontrol eden sistemi devre dışı bırakan bir yazılım yüklediğini kabul etmiş, şirket CEO'su Martin Winterkorn görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

    Almanya'da bir gazetenin dün yayınladığı bir habere göre ise ABD'li yetkililer, geçtiğimiz yıl ortaya çıkan skandaldan ayrı olarak yine VW'nin Audi model araçlarında da yeni bir hileli yazılım buldular. Audi, konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

    Braunschweig savcılığından Haziran'da yapılan ilk açıklamada şirketin eski CEO'su Winterkorn ile VW marka yöneticisi Herbert Diess emisyon skandalına bağlı olarak piyasayı manipüle etmekle suçlanmışlardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volkswagen, son yaptığı açıklamada şirketin ve 2003'ten Ekim 2015'e kadar finans departmanının başında olan ve daha sonrasında başkanlık görevine getirilen Poetsch'in soruşturmada savcılığa her yönden yardımcı olacaklarını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow