hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Cam Sanayi iki ortaklığını devraldı

    Anadolu Cam Sanayi iki ortaklığını devraldı
    expand

    Anadolu Cam Sanayi, bağlı ortaklığı Anadolu Cam Yenişehir Sanayi ve Anadolu Cam Eskişehir Sanayi'yi devraldı. Birleşme neticesinde herhangi bir sermaye artışı yapılmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Cam Sanayi yüzde 100 bağlı ortaklığı Anadolu Cam Yenişehir Sanayi ve Anadolu Cam Eskişehir Sanayi'yi kolaylaştırılmış birleşme yöntemiyle devraldı.

    Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal’dan doğalgaz ve petrolde dev ortaklık

    Şirketten KAP'a yapılan açıklamada devralma kararının 5 Haziran'da alındığı hatırlatılarak, "Anadolu Cam Mersin Fabrikası ve bağlı ortaklıklarımızdan Anadolu Cam Yenişehir Sanayi Yenişehir Fabrikası'nı kapsayan grup toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin devam etmesi ve birleşme kararının görüşmeleri etkilemesi ihtimaline karşılık birleşme ile ilgili bildirimin grup toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde sendika ile uzlaşmaya varılıncaya kadar ertelenmesine karar verilmiş ve uzlaşmaya varılması sonucunda bildirimin yapılmasına engel bir durum kalmamıştır" denildi.

    Birleşme neticesinde herhangi bir sermaye artışı yapılmayacağı belirtilen açıklamada, birleşme onayının 2016 yılı dönem kârından bedelsiz kâr dağıtımı ile daha önce 750 milyon TL'ye yükseltilen ödenmiş sermayeye göre verildiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow