hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASF Otomotiv Fortune 500’de yükselişini sürdürüyor

    ASF Otomotiv Fortune 500’de yükselişini sürdürüyor
    expand

    Türkiye otomotiv sektörünün önde gelen markalarından ASF Otomotiv, birbirinden güçlü birçok şirketin yer aldığı Fortune 500 listesindeki tırmanmaya devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak kabul edilen otomotiv sektöründe 29 yıllık tecrübesi ile önemli oyuncular arasında yer alan ASF Otomotiv; Fortune 500 listesinde üst üste üçüncü kez yer almayı başardı. İlk kez 2014 yılında 348. sıradan girdiği Fortune 500 listesinde bu yıl 279. sırada yer alan ASF Otomotiv, böylece iki yılda 69 basamak birden atlamış oldu. Şirket 2015 yılında ise 329. sırada kendisine yer bulmuştu. 

    İstanbul'un en yüksek ciro yapan 150. şirketiRenault, Dacia, Ford ve FIAT gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki yetkili satıcılıklarının yanı sıra Avrupa’nın dev kiralama şirketlerinden Europcar ve kiralama sektöründe fark yaratan Interrent’in Türkiye’deki operasyonlarını yürüten ASF Otomotiv, listedeki İstanbul içi şirketler kategorisinde ise 150. sırada yer aldı. Fortune 500 listesinde aktif toplam sıralamasına göre 376. sırada yer alan ASF Otomotiv, şirket özkaynaklarına göre yapılan değerlendirmede 360. sırada kendisine yer buldu. 

    14 yıldır Türkiye'nin en çok satış yapan yetkili bayisi

    2016 yılında 22 bin 77 adetlik araç satış rakamına ulaşan ASF Otomotiv, 30 bin 965 araca ise servis hizmeti sağlayarak kendi tarihinin en yüksek performansını elde etmişti. Şirket ulaştığı satış rakamlarıyla son 14 yılda en çok satış yapan yetkili bayii unvanını da elinde bulundurmaya devam ediyor.

    Fidan: 2016 zor bir yıldı

    2016 yılının zor bir yıl olmasına rağmen başarılı bir şekilde tamamladıklarını ileten ASF Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, satış adetlerini geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artırdıklarını ve satış sonrası ciro rakamlarında yüzde 15 büyüme kaydettiklerini ifade etti. Otomotiv sektöründe 2016 yılında satış rakamlarının 1 milyonu geçtiğini hatırlatan Fidan, 2017 yılının ilk 6 ayında ÖTV artışı ve kurlardaki sert yükselişlere rağmen satışların iyi gittiğini ve yılın ikinci yarısındaki iyileşme ile birlikte satış adetlerinin 900 bin-1 milyon bandında gerçekleşebileceğini açıkladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow