hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baymak ilk 6 ayda yüzde 26 büyüdü

    Baymak ilk 6 ayda yüzde 26 büyüdü
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Isıtma soğutma sektörünün önemli şirketlerinden Baymak, 2017 yılının ilk 6 ayında yüzde 26 ile BDR Thermea şirketleri arasında en fazla büyüyen grup şirketi olarak İspanya, İtalya ve İngiltere’ye fark attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Isıtma soğutma sektörünün sayılı markalarından Baymak, ilk 6 ayda cirosunu geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 26 arttırdı.

    Baymak’ın 2013 yılından bu yana her dönemde sektörün oldukça üzerinde büyüme kaydettiğinin altını çizen Baymak CEO’su Ender Çolak, şirketin hızlı ve sürdürülebilir büyümesinin arkasında yatan en önemli nedenini her mevsim kullanılabilen geniş bir ürün gamına sahip olunması şeklinde açıkladı. Baymak'ın satışlarının yüzde 40’ını kombinin oluşturduğunu dile getiren Çolak, “Gelişen bayi ve servis altyapısı ile Türkiye’nin her yerinde ulaşılabilir konumdayız. Son dönemde güçlenen bayi yapımız ile klimada da sektörün oldukça üzerinde büyümeyle en önemli oyuculardan biri konumuna geldik. Geniş ürün gamı ve güçlü lojistik yapımızla bugün artık 2000’e yakın markalı konut projesinde Baymak markası tercih ediliyor” dedi. Eylül ayı ile birlikte ısıtma sezonun başlayacağına dikkat çeken Ender Çolak, bu sezonda özellikle yoğuşmalı kombi satışlarında rekor büyüme beklediklerini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji Verimliliği Direktifi'nin Türkiye'de hayata geçmesine 5 ay kaldığını vurgulayan Çolak, "Yüksek verimli yoğuşmalı kombi ailesiyle yıllar öncesinden bu yeni döneme hazırlanan Baymak, her geçen gün pazardaki konumunu daha da güçlendirecek" diye konuştu.      

    Yenilenebilir enerjiye 8,5 milyarlık liralık destek

    Enerji ve madencilikte yatırım teşvikleri yüzde 25 arttı

    Yatırımlar artıyor! 180 bin kişiye iş müjdesi

    Türkiye’ye daha çok yatırım çekme hedefindeyiz

    Türkiye’de sektörün üzerinde bir büyüme sağladıklarını dile getiren Ender Çolak, “2013’den bu yana her çeyrek artan rakamlarımız ile BDR Thermea şirketleri arasında İspanya, İtalya ve İngiltere’yi geride bırakarak en hızlı ve karlı büyüyen şirket haline geldik. Grup içerisinde İtalya ve İngiltere’de yapılan üretimin Türkiye’ye kaydırılmasıyla da grubun kombi üretiminin yüzde 75’ine ürün sağlayan bir yan sanayi kapasitesine sahip olacağız. Bu durum AR&GE ve yan sanayi kalitesinin en güçlü kanıtı. Bu güçle Türkiye’de daha çok üretim ve yatırım hedefliyoruz. Bunun için AR&GE merkezlerimizin ortak çalışmasıyla Türkiye’de üretilecek ve tüm dünyaya Baymak markasını taşıyacak yeni bir yoğuşmalı kombi üzerinde de çalışıyoruz. Bu ürünle Avrupa başta olmak üzere farklı coğrafyalarda da Baymak olarak yer alacağız” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk yarıda 1.100 tesisatçıya 628 saat eğitim verdik

    Baymak'ın son dönemdeki hızlı büyümesinde satış sonrası hizmete verdikleri önemin de payının büyük olduğunu kaydeden Çolak, "Servis konusu bizim olmazsa olmazımız. Bu konuda çok iddialıyız ve olmaya da devam edeceğiz. Yılın ilk 6 ayında 15 kentte 17 servis açtık ve toplamda 290 servise ulaştık. Sektörün en fazla servis yatırımı yapan firmasıyız. Yılın kinci yarısında da bu alanda yatırımlarımız sürecek. Servis eğitimlerinde ise yılın ilk yarısında 1.100 kişiye 628 saat eğitim verdik. Eğitimlerimiz sadece teknik servisle sınırlı kalmadı. Bayi kanalımız da 80 farklı üründe eğitimlerini tamladı. İlk 6 ayda 24 farklı ilde toplam 273 saat eğitim yapıldı. Önümüzdeki dönemde de bu eğitimler yoğun bir şekilde devam edecek" diyerek devam etti.      

    Çolak, “Bu yılın devamında sektörün yaklaşık yüzde 5 büyüme ile yılı kapatacağı öngörülüyor. Bizim beklentimiz ilk 6 ayda yakaladığımız büyüme rakamlarını yılın kalanında da devam ettirerek, yılı ciddi pazar payı artışı ile tamamlamak. Yılsonu ciro artış hedefimizi yüzde 20 olarak belirlemiştik ancak yılsonunda ciroda yüzde 30’un üzerinde bir büyüme öngörüyoruz” diyerek görüşlerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow