hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CMS ve Infinity cam sektöründe global oyuncu olma yolunda

    CMS ve Infinity cam sektöründe global oyuncu olma yolunda
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Enerji ve gıda sektöründe yaptığı yatırımlarla hızlı büyüme kaydeden Infinity Invest Holding A.Ş., CMS Makina Sanayi Ticaret A.Ş.'nin yüzde 70 çoğunluk hissesinin satın alım sürecine girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1995 yılında İstanbul'da kurulan CMS, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen düz cam işleme makinesi üreticileri arasında.

    Şirket, ısıgeçirmez cam, düz cam işleme makineleri ve düz cam temperleme makineleri için dizayn, üretim, pazarlama, satış ve teknik destek hizmetleri sağlıyor.

    Satışlarının yaklaşık yüzde 50'si ihracatlardan oluşan CMS, gelecekte global pazarlardaki paylarını artırmayı hedefliyor.

    40 yıllık geçmişin verdiği tecrübe ile 2012 yılında kurulan Infinity Invest Holding, Türkiye'nin önde gelen yatırım holdinglerinden.

    Infinity Invest Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, holdingin yatırım stratejisine dair şunları söyledi:

    "Planlı ve hızlı büyüme stratejimiz dahilinde holding tarafından belirlenen sektörlerde öncü, büyüme potansiyeline sahip  ve bunun için ek sermayeye ve stratejik desteğe ihtiyaç duyan şirketlere yatırım yapmaktayız.

    Gıda üretici ve perakendecileri ile niş üretim yapan sanayi kuruluşları yatırım stratejimizde  önceliğimizi oluşturmaktadır. Yatırım yaptığımız şirketlere kısa dönemli kazanç perspektifinden bakmak yerine, uzun dönemli ve sürdürülebilir büyüme planları dahilinde istihdam ve kazanç (güçlü bir bilanço) yaratmak amacı ile yaklaşmaktayız.

    Ortaklık sürecine girmekte olduğumuz CMS Makine, faaliyet gösterdiği sektörde üretimini yaptığı düz cam işleme makineleri ile holdingin kurumsal stratejisine tam uyum sağlamaktadır."

    CMS Makine'nin kurucusu Cemal Sünbül de, iş ortaklığı ile ilgili olarak şu yorumda bulundu:

    "CMS Makine Infinity Invest'le beraber araştırma geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine yapacağımız yatırımlar ile CMS Makine'nin üretim tesislerini yurt içinde ve global pazarlarda genişleterek etkinliğini arttıracağız.

    CMS için öngörülen stratejik hedef, şirketi dünyanın en büyük düz cam işleme makinesi üreticisi konumuna getirmektir. Infinity Invest Holding'in uluslararası pazarlardaki bilgi birikimi ile bu hedefimizi  gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow