hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Global Liman'ın halka arzından yüzde 20 payı EBRD alacak

    Global Limanın halka arzından yüzde 20 payı EBRD alacak
    expand

    Global Yatırım Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile şirket ve bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri arasında EBRD'nin Global Liman'ın halka arzında azami yüzde 20 pay almasına ilişkin dün bir sözleşme imzalandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Global Yatırım Holding'den dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, "Bu çerçeve sözleşmeye göre EBRD, Global Liman'ın halka arz edilen toplam paylarının azami yüzde 20'sine kadar, azami 60 milyon dolar ile ve halka arz fiyatı üzerinden pay alacaktır. Bu pay alımı sonucunda EBRD, Global Liman'ın yönetim kuruluna bir bağımsız üye aday gösterecektir" denildi.

    Açıklamada, EBRD'nin Global Liman payları için ödeyeceği bedel özellikle EBRD'nin faaliyette bulunduğu ülkelerdeki limanların devralınmasının finansmanında kullanılacağı kaydedildi.

    Halka arz işlemi bugün ve yarın olarak planlanıyor.

    Sermaye Piyasası Kurulu, Global Liman'ın ek satışla birlikte yüzde 41.8 payının 19.6-23.5 liradan halka arzını geçen hafta onayladı. Açıklanan fiyat aralığı şirketin piyasa değerinin 1.8-2.1 milyar TL arasında oluşacağına işaret ediyor. Bu fiyatlamaya göre, halka arzın büyüklüğü de 642-770 milyon lira arasında olacak.

    4 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow