hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güriş jeotermalde zirveye çıktı

    Güriş jeotermalde zirveye çıktı
    expand

    Güriş Holding'in yenilenebilir yatırımı ''Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi'' Efeler projesinin 47,4 MW gücündeki 5. santrali olan Efe 1 devreye alındı. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) toplam kurulu gücü 162,3 megawatta ulaşmış oldu. Yılda 1 milyar 920 milyon kilowatt/saat elektrik üretecek olan JES, 825 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin köklü kuruluşlarından Güriş Holding, gerçekleştirdiği yenilenebilir enerji yatırımlarıyla Türkiye'ye temiz enerji üretmeye devam ediyor.

    Güriş Holding'in 2009 yılında ilk adımını attığı Aydın Germencik'teki çevreci yatırımı "Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi"nin 5. santrali de devreye girdi.

    47.4 megawattlık 5. santral ile birlikte toplam kurulu gücü 162,3 MW'a ulaşan merkez tamamlandığında 232.2 MW'lık enerji üretir hale gelecek.

    "Yeşil yol projesi durdurulabilir"

    Türkiye'nin jeotermal enerjide toplam üretimin yüzde 25'ini karşılayan Güriş Holding, Efeler JES ile yılda 1 milyar 920 milyon kilowatt/saat elektrik üreterek 825 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacak.

    Güriş Holding'in Türkiye'nin en büyük JES'i olan "Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi"nde 2015 yılında art arda 3 santral devreye alınarak faaliyete geçirildi.

    Hedef 1150 MW

    Yenilenebilir enerji yatırımlarına devam eden Güriş Holding, 2018 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji gücünü 1150 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

    Rüzgar, hidrolik, jeotermal enerji yatırımlarından sonra güneş enerjisine de yatırım yapacak olan Güriş Holding'in Efeler jeotermal santralinin bu etaptaki tüm ünitelerini işler hale getirerek toplam yenilenebilir enerji kapasitesini 425 MW'ın üzerine taşıdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow