hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Her 3 görme engelliden 1’i üniversiteye Sesli Soru Bankası’yla hazırlandı

    Her 3 görme engelliden 1’i üniversiteye Sesli Soru Bankası’yla hazırlandı
    expand

    2017 yılında her 3 görme engelli öğrenciden 1’i üniversiteye Sesli Soru Bankası’yla hazırlandı. Kredi Kayıt Bürosu, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla üniversiteye hazırlanan, görme engelli gençler için hayata geçirilen ‘Sesli Soru Bankası’ projesinin dördüncü fazının sonunda, 10.000’i aşkın soru seslendirilerek görme engellilerin erişebileceği kütüphanelere hazır hale getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite sınavlarına hazırlanan görme engelli öğrencilerin güncel ve erişilebilir kaynak ihtiyacını giderme amacıyla Kredi Kayıt Bürosu, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Üniversitesi-Engelsiz Bilgi Merkezi iş birliğinde geliştirilen ‘Sesli Soru Bankası’ projesinin dördüncü fazı tamamlandı. Projenin hayata geçtiği günden bu yana seslendirilen 10 bini aşkın sınav sorusuyla 2017 yılında her üç görme engelliden 1’i üniversiteye Sesli Soru Bankası’yla hazırlandı.

    Her 3 görme engelliden 1’i üniversiteye Sesli Soru Bankası’yla hazırlandı

    ÖSYM verilerine göre bu yıl 1.881 görme engelli öğrenci YGS’ye başvurdu. Sesli Soru Bankası kapsamında üretilen kaynaklara Milli Kütüphane, üniversite kütüphaneleri, belediye ve sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulmuş kütüphanelerin yanı sıra e-kütüphaneler aracılığıyla tekil erişim ise 600’ü buldu. Veriler bu yıl her 3 görme engelli gençten 1’inin üniversiteye Sesli Soru Bankası ile hazırlandığını ortaya koyarken, YGS’yi geçerek bir sonraki aşama olan LYS’ye girmeye hak kazanan görme engelli öğrenci sayısı 800’lere yaklaştı. Projenin geldiği dördüncü fazda seslendirilen soru sayısı ise 10 binleri aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi Kayıt Bürosu Hakkında:

    Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olan KKB, sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştur. KKB’nin, bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunmaktadır. KKB’nin temel fonksiyonu; üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşması şeklindedir. 2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu, Risk Raporu ve Elektronik Rapor Sistemi ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başlamıştır. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmetler platformu Findeks’i hayata geçirmiştir. Findeks, sahip olduğu dünyanın en gelişmiş kimlik doğrulama yapılarından biriyle benzersiz bir hizmet sunmaktadır. Son olarak 2015 yılında KKB tarafından hayata geçirilen, 2016 yılında yasa ile kullanımı zorunlu hale gelen ve 1 Ocak 2017 itibarıyla yürürlüğe giren Karekodlu Çek Sistemi ile daha şeffaf ve güvenli bir ticari hayat için önemli bir adım atılmıştır.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow