hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hijyende Mükemmellik projesinin ilk sertifikaları verildi

    Hijyende Mükemmellik projesinin ilk sertifikaları verildi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüpsultan Belediyesi iş birliği ile yürütülen “Hijyende Mükemmellik” projesi ilk yılını tamamladı. Ev dışı noktaların hijyen standartlarını artırmayı amaçlayan “Hijyende Mükemmellik” projesi kapsamında Eyüpsultan’da bulunan işletmelere eğitimler verildi ve periyodik denetimler gerçekleştirildi. Başarılı 7 işletme “Hijyende Mükemmellik” sertifikasını almaya hak kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Hijyende Mükemmellik” projesini hayata geçiren Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüpsultan Belediyesi, 7 ay boyunca işletmelere hijyen konusunda danışmanlık ve denetim hizmeti sundu. Üç adımda kusursuz hijyen sağlanmasını amaçlayan proje çerçevesinde işletmeler; denetim, takip ve koruma aşamalarına tabi tutuldu. Eczacıbaşı Profesyonel Akademi tarafından gerçekleştirilen eğitim ve takipler sonucunda Köfteci Ramiz, Bereket Döner, Simit Sarayı, Ablanın Yeri, Mihmandar, Küçük Vardar Dondurma ve Ensari Konağı sertifika almaya hak kazandı. “Hijyende Mükemmellik” sertifikalarını alan işletmeler düzenli aralıklarla denetimlerden geçmeye devam edecek.

    Temizlik yaparken dikkat

    Temizlik işçisiydi fabrika sahibi oldu

    Sertifika takdim toplantısında konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın; “Eyüpsultan’da bulunan işletmelerin hijyen kuralları içinde üretim yapması bizim için çok önemli. Bu konuda düzenli denetimler yapıyoruz. İşletmelerimizi daha ileri bir aşamaya taşımak için sektöründe lider Eczacıbaşı Profesyonel ile iş birliğine gittik. Bir yıldır devam eden çalışmalar sonucunda Eyüpsultan’da birbirinden değerli 7 markamız tüm eğitim ve denetimleri geçerek sertifika almaya hak kazandı’’ dedi. İşletmeleri tebrik ederek, diğer işletmelere de örnek olmalarını dileyen Aydın; Eyüpsultan semtinde artık Hijyende Mükemmellik tabelası olan 7 işletme bulunduğunu ve bu sayının önümüzdeki süreçlerde artmasını temenni ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüketicilerin ilk koşulu temizlik

    Tüketicilerin işletme seçimindeki ilk tercihinin temizlik olduğunu belirten Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu; “Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz araştırma sonucuna göre tüketicilerin yüzde 68’inin restoran seçerken ilk baktıkları kriter ‘temizlik’ oluyor. Araştırmadan yola çıkarak hem işletmelere fayda sağlamak hem de son kullanıcı memnuniyetini artırmak adına bir yıl önce Hijyende Mükemmellik projesini geliştirdik. Eczacıbaşı Profesyonel olarak işletmelerin hijyen seviyelerini üst standartlarda

    tutarak tüketicilerin de memnuniyetlerini artırmayı hedefliyoruz’’ dedi. Eyüpsultan Belediyesi iş birliği ile Eyüpsultan’da bulunan işletmelere “Hijyende Mükemmellik” programı uyguladıklarını belirten Koçoğlu; ‘‘Bugün burada projemizin ilk sertifikalarını takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizde tüketicilerin hijyen güvenliği sağlanırken, işletmelere tasarruflu ve etkili hijyen yöntemleri aktarıldı. Bundan sonraki süreçte yeni işletmelerde eğitim ve denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.

    Denetim, takip ve koruma Eyüpsultan’da “Hijyende Mükemmellik” projesi kapsamında belirlenen işletmeler Eczacıbaşı Profesyonel Akademi’nin uzmanları tarafından incelenerek, geliştirilmesi gereken alanlar belirlendi. Eğitim çalışmalarının gerçekleştirildiği projede geliştirilen alanlar sürekli denetimlere tabi tutuldu. Tüm aşamaları başarıyla geçen işletmeler, “Hijyende Mükemmellik” sertifikası almaya hak kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Projeye katılan işletmelere hijyen için doğru uygulama yöntemleri sunan “Hijyende Mükemmellik” ile işletmeler sürdürülebilir hijyen konusunda kendilerini geliştiriyor. Ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler “Hijyende Mükemmellik” hizmetlerinden faydalanmak ve sertifika sahibi olmak için Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüpsultan Belediyesi’ne başvuruda bulunabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow