hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hitay Holding’den sanatçı adaylarına destek

    Hitay Holding’den sanatçı adaylarına destek
    expand

    Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından Hitay Holding, genç sanatçı adaylarına verdiği destekte bu yıl da geleneği bozmadı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği ile bu yıl 6’ncısı düzenlenen yarışma sonucunda seçilen 4 genç sanatçı adayı, ödül olarak Hitay Holding sponsorluğunda dünyanın önemli sanat etkinliklerinden Art Basel’i ziyaret edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra genç sanatçı adaylarına verdiği destekle de öne çıkan Hitay Holding, bu yıl da geleneği bozmadı. 2013 yılından bu yana 6’ncısı düzenlenen yarışma sonucunda Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi resim, heykel ve fotoğraf bölümünden 4 öğrenci, 14-17 Haziran 2018 tarihinde İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleşecek olan çağdaş sanat fuarı Art Basel’i ziyaret etme şansını yakaladı.

    Hitay Holding böylece; geçtiğimiz yıldan itibaren ödül olarak bir yıl Art Basel, bir yıl Venedik Bienali gezisi şeklinde belirlenen yarışma kapsamında, bugüne kadar toplam 20 sanat öğrencisinin dünya çapında kabul görmüş sanat etkinliklerine katılmasına öncülük etmiş oldu.

    Art Basel gezisine katılan öğrenciler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri; Prof. Fatma Akyürek ve Prof. Neslihan Pala, Yrd. Doç. Önder Büyükerman, Yrd. Doç. Ayla Aksungur ve Prof. Rahmi Aksungur; Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Mustafa Bozkurt, Yrd. Doç. Umur Deniz, Doç. Özlem Üner, Yrd.Doç. Yasemin Nur Erkalır ve Yrd.Doç. Erdal Kara; Fotoğraf bölümü öğretim üyeleri Prof. Nihal Kafalı, Prof. Ozan Bilgiseren, Doç. Seçkin Tercan, Yrd. Doç Tuna Uysal ve Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay tarafından oluşturulan Seçici Kurul tarafından belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçici Kurul tarafından belirlenen Art Basel’e gidecek Mimar Sinan Güzel Üniversitesi öğrencilerinin isimleri ise şöyle; Resim bölümünden Elif Akçay, Damla Çil, Heykel bölümünden Zerrin Yavaş ve Fotoğraf bölümünden Somer Şpat.
    Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Genç sanatçı adaylarının gözlerindeki heyecanı ve parlak hedeflerini gördükçe, onların sanat yolculuğuna katkı sağlamış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Gelecekte de Hitay Holding olarak, genç sanatçı adaylarına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

     



     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow