hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSBC'nin kârı ilk çeyrekte yüzde 4 azaldı

    HSBCnin kârı ilk çeyrekte yüzde 4 azaldı
    expand
    KAYNAKAA

    HSBC'nin bu yılın ilk çeyreğindeki vergilendirme öncesi kârı, yaklaşık 4,8 milyar dolara geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere’nin en büyük bankası HSBC’nin bu yılın ilk çeyreğindeki vergilendirme öncesi kârı, 2017'nin aynı dönemine göre azalarak yaklaşık 4,8 milyar dolara geriledi. HSBC’den yapılan açıklamada, bankanın bu yılın ilk çeyreğinde vergilendirme öncesi kârının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 düşerek yaklaşık 4,8 milyar ABD dolarına gerilediği bildirildi.

    Bankanın vergilendirme öncesi kârı, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu. Açıklamada, bankanın düzeltilmiş gelirinin bu yılın ilk çeyreğinde 13,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği kaydedilerek, bankanın, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde hisse geri satın alımının yapılmasına karar verdiği de belirtildi.

    HSBC Grup Üst Yöneticisi John Flint, ilk çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmesinde, "Küresel işlerimiz geçen yılın son çeyreğindeki ivmeyi koruyarak bu yılın ilk çeyreğinde iyi bir performans sergiledi. Faiz artışlarından ve ekonomik büyümeden yararlanmaya devam ediyoruz. Özellikle Asya’da... " ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow