hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSBC'nin merkezi Londra'da kalacak

    HSBCnin merkezi Londrada kalacak
    expand
    KAYNAKAA

    İngiltere'nin en büyük bankası HSBC'nin küresel yönetim merkezinin Londra'da kalmasına karar verildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankadan yapılan açıklamada, bankanın yönetim kurulunun, küresel yönetim merkezinin Londra'da kalması yönünde karar aldığı belirtildi.

    Karara gerekçe olarak ise İngiltere'nin denetim yapısının ve yasal sisteminin uluslararası saygınlığa sahip olması ve Londra'da finans alanındaki gelişmiş uluslararası işgücü gösterildi.

    Konuya ilişkin olarak İngiltere Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada ise bankanın kararının memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, "Karar, hükümetin ekonomik planına olan güveni göstermektedir" ifadesine yer verildi.
    Haftada 4 gün çalışacaklar
    HSBC yönetim kurulu, yaklaşık 10 ay önce İngiliz hükümetinin bankacılık alanındaki son vergi düzenlemelerinin ardından küresel yönetim merkezinin ülke dışına taşınması konusunu gündeme alarak, konuya ilişkin alternatif finans merkezlerinin incelenmesine karar vermişti.

    Geçen yılın nisan ayında HSBC Grup Başkanı Douglas Flint, "Geniş stratejinin bir parçası olarak bankanın yönetim kurulu, yönetime HSBC'nin genel merkezi için yeni ortam içerisinde en iyi yerin neresi olabileceğine bakmaya başlamamızı istedi. Bunun ne kadar sürebileceğini söylemek için çok erken, fakat çalışma halindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.
    İşsizlik çift hanede kaldı
    Bankanın 1992 yılından önce küresel yönetim merkezine evsahipliği yapan Hong Kong, alternatif finans merkezleri arasında ilk sırada görülüyordu.

    Hong Kong Parasal Otoritesi ise HSBC'nin küresel yönetim merkezini Londra'dan Hong Kong'a taşıması halinde pozitif tutum alacaklarını duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow