hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara ve Batı Karadeniz’in 28 Milyar TL’lik riski Aksigorta güvencesinde

    Marmara ve Batı Karadeniz’in  28 Milyar TL’lik riski Aksigorta güvencesinde
    expand

    Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde toplamda 91 bin poliçe ile yaklaşık 28 Milyar TL’lik riski güvence altına aldıklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “2018 yılında bölgede yüzde 61 büyüme hedefimiz var” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde başta konut ve sanayi kuruluşları olmak üzere toplamda 91 bin poliçe ile yaklaşık 28 Milyar TL’lik varlığa güvence sağladıklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Bursa’da 44 bin poliçe ile yaklaşık 10 Milyar TL’lik riski teminat altına aldıklarını ifade etti. Aksigorta’nın Bursa’da düzenlediği basın toplantısında
    konuşan Uğur Gülen, 2018 yılında bölgede yüzde 61 büyümeyi hedeflediklerini ve bölgede farklı sektörde faaliyet gösteren kurumların ve bireysel müşterilerinin yanında olduklarını söyledi.

    Uğur Gülen, “Müşteri odaklı yaklaşımımızı güçlendirmek için analitik, inovasyon ve dijitale yatırım yapmaya devam ediyoruz. Şeffaf ve güvenilir bilanço yapımız ve güçlü sermayemiz ile selektif büyümeyi ve istikrarlı bir sermaye karlılığı elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

    Uğur Gülen: "Yeni sigortacılık dönemi başlatıyoruz"

    Acentelerin gelişimi ve büyümesinin hem Aksigorta ve sektöre hem de bölge ekonomisine etkisi açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, şunları söyledi: “Aksigorta olarak, tüm ürün segmentlerinde Yeni Nesil Sigortacılık dönemini başlatıyoruz.
    Ürün portföyümüzü ve süreçlerimizi sürekli yeniliyoruz. İnovasyon, analitik, yapay zeka ve yeni teknolojileri öncelikli konularımız arasında görüyoruz. Bu doğrultuda Aksigorta Dijital Asistanı olan ADA’yı hayata geçirdik ve sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdik. 400 bin hasar evrakı ADA tarafından ayrıştırılıyor, hasar dosyası ile eşleştiriliyor. Önümüzdeki dönemde
    Türkiye genelinde 2 bin 500 acenteden gelen yaklaşık 200 bin talep ADA tarafından cevaplanacak, cevaplanma süresi 2 saatten 2 dakikaya düşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Farklı branşlardaki yeni ürün ve hizmetleri hakkında da bilgi veren Gülen, “Ailem, Çocuğum, Yeni Hayat ve VIP paketlerinden oluşan 4 farklı sağlık planı, 4000’i aşkın anlaşmalı kurumu, 7/24 hizmet hattı ve mobil uygulaması ile Aksağlık, müşterilerimizin sağlık ihtiyaçlarınıza hızlı ve kolay erişim imkanı sunuyor. Aksağlık Mobil Uygulaması ile sağlık poliçesi olmayanlar da sağlıkla ilgili acil ihtiyaçlarına anında ulaşabiliyor. Findeks kredi notuna göre kaskoda yüzde 2 ila 15 arasında indirim sunuyoruz, bunu sektörde ilk ve tek yapan firmayız. Whatsapp uygulamamız ile hasar evraklarının gönderim ve takip süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan ve dünyada da pek benzeri olmayan, “İşim Sarsılmaz Deprem Güvencesi” ürünümüz ile işyerlerini ve konutları deprem riskine karşı, fiziki hasar, ekspertiz şartı aramadan güvence altına alıyoruz” dedi.

    Haluk Dinçer: "Türkiye'de sigorta sektöründe gidecek çok yolumuz var"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektörün dünya pazarında 4,7 trilyon dolarlık prim üretimi olduğunu belirten Haluk Dinçer, Avrupa pazarının 1,5 trilyon dolar, Türkiye pazarının ise 13 milyar dolar olduğunu söyledi.

    Dinçer, “Zorunlu deprem sigortalılık oranının yüzde 47, zorunlu trafik sigortalılık oranının yüzde 78, kasko penetrasyonunun yüzde 27, sağlık sigortası penetrasyonunun yüzde 4 olduğunu hatırlattı. Gidecek çok yolumuz var. Sigorta ekonomik gelişmişlikle ilgili. Türkiye büyüdükçe sigorta sektörü daha hızlı büyüyecek. Son beş yılda pazarın büyüme trendinde
    olduğunu görüyoruz” dedi.

    Önümüzdeki dönemde müşteriyi en iyi tanıyan ve anlayan, mevcut ürün ve hizmetlerini bu doğrultuda kişiselleştirebilen ve kurumsal stratejinin merkezine müşteriyi konumlandırarak çalışmalarına yön veren firmaların başarılı olacağını belirten Haluk Dinçer, “Yeni Nesil Sigortacılık anlayışına paralel; sigortalılığı kolay, yalın ve erişilebilir hale getirmek vizyonu ile

    ilerliyoruz. Biz de müşterilerimizin ihtiyaçları ve risk perspektifi ekseninde tanıma önceliğiyle hareket ediyoruz ve müşterilerimizi merkeze alarak iş süreçlerimizi sürekli geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa'da her iki konuttan biri DASK güvencesinde

    Toplantıda Bursa’daki sigortalılık oranlarıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Bursa’da her iki konuttan birinin DASK güvencesinde olduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Bursa’daki DASK oranı yüzde 49,90; kasko oranı yüzde 11,5. Trafik sigortası açısından baktığımızda da sigortasızlık oranı yüzde 20,27” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow