hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Migros'ta hisse devir tamamlandı

    Migrosta hisse devir tamamlandı
    expand

    Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin Migros Ticaret A.Ş.'ye dolaylı olarak iştirakiyle ilgili hisse devir işlemleri tamamlandığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Migros'tan dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "15 Temmuz 2015 tarihinde, şirketimiz paylarının yüzde 50'sini elinde bulunduran MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 80,5'ini temsil eden hisselerin Moonlight Capital S.A. tarafından Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'ye satış işleminin gerçekleştirildiği Şirketimize bildirilmiştir.

    Bu işlemle, Moonlight Capital S.A.'nın Şirketimiz sermayesindeki doğrudan ve dolaylı sahip olduğu toplam payı 15 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yüzde 40,25'e düşmüş, Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin Şirketimiz sermayesindeki dolaylı sahip olduğu payı yüzde 40,25 olmuştur.

    Garanti Bankası hisselerinin devri onaylandı

    Şirketimizin yüzde 40,25 hissesine karşılık gelen MH Perakendecilik ve T.A.Ş. paylarının yüzde 80,50'sinin satışı için Moonlight Capital SA, AEH'den toplamda 1.061.957.852 TL ve 297.041.599 Euro tahsil ettiğini bildirmiştir.

    Söz konusu satış bedeli dolaylı olarak Migros için 1 TL nominal değerli hisse başına, 14.07.2015 günü saat 15:30'da belirlenen gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Euro TL döviz alış kuru baz alındığında, 26,86 TL'ye karşılık gelmektedir."

    Migros'un devrine koşullu izin

    Bu arada Rekabet Kurulu, Anadolu Endüstri Holding'in (AEH) perakendeci Migros'un üzerinde kontrol sağlamasına koşullu olarak izin verdi.

    AEH'nin Migros üzerinde kontrol sağlamasına ilişkin başvuruyu Nisan ayında incelemeye alan Rekabet Kurulu'nun Perşembe günü aldığı ve internet sitesinde yayımlanan kararında, "Anadolu Endüstri Holding A.Ş. tarafından Moonlight Capital S.A. kontrolündeki MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros Ticaret A.Ş. üzerinde kontrolün sağlanması işlemine koşullu izin verildi" denildi.

    Açıklamada koşulun ne olduğuna ilişkin bir bilgi yer almadı.

    Türkiye ve civar ülkelerde yeni bir sektörde büyüme kararı alan Anadolu Grubu'nun grup şirketi AEH, geçen yıl Ekim ayı başında Moonlight Capital kontrolündeki MH Perakendecilik'in çoğunluk hisselerinin devralınması suretiyle Migros'un yüzde 40.25 hissesi için pay başına 26 TL olmak üzere 1.86 milyar liralık teklif vermişti.

    Anadolu Endüstri Holding'in (AEH) ana hissedarı Yazıcılar Holding, daha önce açıklanan hisse satış fiyatının uzayan inceleme süreci nedeniyle revize edileceğini belirtmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow