hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Multinet inventiv’den Sahtekarlık Girişimlerini Önleme Projesi

    Multinet inventiv’den Sahtekarlık Girişimlerini Önleme Projesi
    expand

    Türkiye’nin yeni nesil finansal teknoloji şirketi Multinet Up tarafından kurulan Multinet inventiv, finansal teknolojilerde öncü olma hedefiyle çıktığı yolculuğuna, yapay zekâ teknolojilerine yaptığı yatırımlarla devam ediyor. Multinet inventiv, TÜBİTAK tarafından da destek almaya layık görülen “Sahtekarlık Girişimlerini Belirleme ve Önleme - Fraud Detection and Prevention” projesiyle, finans sektörünün en temel konularından biri olan, sahtekarlık girişimlerini engellemeyi amaçlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Multinet Up’ın tüm iş süreçlerini teknoloji ve inovasyonla birleştirmek amacıyla, 2016 yılında GOSB Teknopark’ta kurduğu Multinet inventiv, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel ödeme çözümleri, sadakat sistemleri ve mobil uygulamalar geliştirmeye devam ediyor.

    Faaliyetlerine kartlı ve kartsız ödeme çözümleri, mobil cüzdan, mobil ödeme, sanal POS çözümleri ve sadakat uygulamaları özelinde devam eden Multinet inventiv, yapay zekâ teknolojileri kapsamındaki Ar-Ge çalışmalarını da yoğunlaştırıyor. Şirket daha önce hayata geçirdiği Gazel Framework ve Pay by Up çözümleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmıştı. Sadece günümüzün değil, geleceğin de yenilikçi teknolojilerini üretme amacıyla projeler geliştiren Multinet inventiv, bu kez de sahtekarlık girişimlerini belirlemek üzere yeni bir ürünün geliştirilmesine başlıyor.

    Makine öğrenimli yenilikçi çözüme TÜBİTAK Desteği

    “Sahtekarlık Girişimlerini Belirleme ve Önleme” başlığı taşıyan proje ile katmanlı olarak birbirini besleyen ve kendi kendine karar yapısını geliştiren sistemler geliştirilmesi amaçlanıyor. Projede prensip olarak farklı makine öğrenimi tekniklerinin paralel olarak çalışarak, sonuçlarının harmanlanması öngörülüyor. Makine öğrenimli modüllerin birbirlerine hem rakip hem de öğretmen olacağı paralel katmanlar haline getirilmesi ile proje pazardaki benzeri uygulamalardan farklılaşıyor. Finansal teknoloji kuruluşlarına yenilikçi bir sistem sunan proje, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’ndan (TEYDEB) sermaye ve teknoloji desteği almaya da layık görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektörümüze yeni bir perspektif kazandırmak en büyük hedefimiz

    Multinet inventiv CEO’su Zafer Şafak Tokcanlı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

    “Multinet inventiv olarak, yapay zekâ teknolojilerine odaklı inovatif çözüm ve hizmetler sunarak sektörümüze yeni bir perspektif kazandırmayı hedefliyoruz. Bu alanda 2000’li yıllardan günümüze dek yapılan çalışmalara baktığımızda, sahtekarlık önleme sistemlerinin önceden tayin edilmiş senaryolar üzerinde çalıştığını ve sürekli gelişmekte olan sahtekarlık girişimlerini takip etmekte yetersiz kaldıklarını görüyoruz.

    Geliştirdiğimiz proje ise farklı katmanlara ayrılmış sahtekarlık girişimi belirleme modülleri üzerinde yeni bir sistem yaratıyor. Sistem, üretilen sonuçların harmanlanması ile “sürekli gelişim” stratejisi kurmayı amaçlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurulacak katmanların Makine Öğrenim tekniklerini kullanmasını amaçlıyoruz. Özellikle projenin ileri aşamalarında Yarı-Gözetimli Makine Öğrenim teknikleri ile olası sahtekarlık girişimi senaryoları üretmeyi, böylece sahtekarlık girişimlerini gerçekleşmeden önce öngörebilen bir yapı inşa etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

    TÜBİTAK’tan aldıkları desteğin öneminin altını çizen Zafer Tokcanlı, konuşmasına şöyle devam etti:

    “TÜBİTAK tarafından TEYDEB desteğine layık görülmek bizler için onur ve gurur verici. TÜBİTAK’tan da aldığımız destekle, finans sektörünün en temel sorunlarından biri olan sahtekarlık girişimlerinin önlenmesi için başladığımız projenin verimli sonuçlarını almak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Multinet inventiv olarak, güçlü bilgi teknolojileri kadromuzla, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel inovatif iş modelleri ve hayatı kolaylaştıran çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow