hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Omurga Portföy ilk karma fonunu ihraç etti

    Omurga Portföy ilk karma fonunu ihraç etti
    expand

    İlk fonunun ihracını duyuran Omurga Portföy’ün ilk yatırımcıları yine Omurga ortakları olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Omurga Portföy, ‘Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun ihracını gerçekleştirdi. Omurga Portföy Genel Müdürü Oğuz Kösebay, fonun ilk yatırımcılarının Omurga ortakları olduğunu belirterek, “Oluşturacağımız portföyün yaratacağı değere inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

    Gayrimenkule dayalı varlık yönetimi alanında 2011 yılından bu yana yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktaran Kösebay, 2014 yılında kurdukları gayrimenkul portföy yönetim şirketi ile büyüme potansiyeli gördükleri fon piyasasına giriş yaptıklarını ifade etti. Kösebay, “İlk fonumuzun ihraç belgesi onayını 2 Şubat’ta aldık. Omurga GYPŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun ihracını da önceki gün gerçekleştirdik. Fon büyüklüğünün 200 milyon TL’ye ulaşmasını öngörüyoruz. Kazancı maksimize etmek amacıyla ilk fonumuzu karma gayrimenkul tiplerine yatırım yapmak üzere tasarladık. İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız” dedi.

    Fonun ilk yatırımcısı Omurga

    Ofis, mağaza, konut, otel ve arsa gibi çeşitli gayrimenkul yatırımlarının fonun ilgi alanına girdiğine dikkat çeken Kösebay, “İlk fonumuzun iki yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve yatırımcılara portföy getirisini dağıtmayı hedefliyoruz. Portföyümüzü oluştururken finans ve gayrimenkul alanlarındaki uzmanlıklarımız en önemli avantajlarımız olacak. Omurga olarak yatırımlarımıza kendi fonumuzda devam edeceğiz. Çünkü oluşturacağımız portföyün yaratacağı değere inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğru fonu seçmek önemli

    GYF sektöründe doğru yatırım yapan fonları seçmenin önemine değinen Kösebay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Omurga GYF’nin yatırımın geri dönüş süresi ortalama 3,5 yıl olacak. Doğrudan gayrimenkul yatırımında ise bireysel yatırımcıların kazanç elde edebilme süresinin daha uzun olabildiğini görüyoruz. Ayrıca karma fon ile yatırımcılar tek bir gayrimenkule değil, farklı ürünlere aynı sepette yatırım yaparak riski optimize etme şansı bulacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow