hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomobilde sektör satış sonrası bakıma yöneldi

    Otomobilde sektör satış sonrası bakıma yöneldi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Araç satışlarında rekabet ve yüksek vergilerin de etkisiyle birlikte otomobil piyasasında kar marjları istenen seviyelerin altında seyrediyor. Pazardaki araç sayısı yıllık ortalama yüzde 7 civarında büyüyor. Buna bağlı olarak araç satış sonrası bakımı kayda değer bir büyüme gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de ilk kez kapıda araç bakımını başlatan Mobilotoservis.com'un kurucu Ortağı Kaan Saraç, konuyla ilgili şunları söyledi:

    "Pazarda yaşanan değişikliklerle artık tüketiciye bu sektörde hızlı, aktif ve çözüm odaklı hizmet sunmak zorundayız. Biz Mobilotoservis.com olarak müşteri taleplerimiz web sitemizden ya da çağrı merkezimizden alıyoruz.

    Araçlarının bakımını yaptırmak isteyenlerin kapısına kadar gidiyoruz ve bakımı kısa süre içinde yerinde yapıyoruz. Günümüzün hızlı temposunda araç bakımı için neredeyse tüm günü ayırmak artık verimli değil. Biz tüketicinin hayatını kolaylaştırırken, fiyat avantajını da sunarak hizmet veriyoruz."

    OTOMOBİL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

    "Yılda 25 milyon araç bakımı yapılıyor"

    TÜİK verilerine göre, Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 19,6 milyon. Otomobil satışı sonrası hizmetleri pazarının hacmi ise 10 milyar doların üzerinde seyrediyor. Yılda tahmini olarak 25 milyonun üzerinde otomobil bakım işlemi yapılıyor.

    "Müşterilerimizin yüzde 25'i kadın"

    Saraç, "Müşterilerimizin büyük çoğunluğu arabasına önem veren, ilgilenen erkeklerden oluşmakla birlikte müşteri profilimizin yüzde 25'i kadın. Bu normal servislere göre çok yüksek bir rakam. Müşteri memnuniyetimiz çok yüksek olduğundan tavsiye yöntemi ile geniş bir kitleye ulaşabiliyoruz" dedi.

    Mobilotoservis.com verilerine göre, İstanbul'da en çok bakım yaptıran 5 ilçe Ataşehir, Beşiktaş, Kadıköy, Ümraniye ve Şişli.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow