hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pegasus'ta görev değişimi

    Pegasusta görev değişimi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 18 Mart 2016 tarihi itibarıyla Genel Müdürlük görevini Mehmet Tevfik Nane'ye bırakıyor. Sertaç Haybat, Pegasus'ta Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini devam ettirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, değişiklikle ilgili olarak şunları söyledi:

    "Sertaç Haybat'ın Pegasus ailesinin her bireyine katkısı oldu; şirketin her önemli kararının içinde bulundu, şirket öncülüğünü yaparak Pegasus değerlerini inşa etti.

    Son on bir yıldır Pegasus ailesinin Sertaç Haybat önderliğinde yaptığı çalışmalar kalıcı ve sürdürebilir bir strateji yarattı ve Pegasus'u başarıya ulaştırdı. Pegasus Türk toplumunun bir parçası oldu. Pegasus Ailesi olarak  kendisine müteşekkiriz.

    Pegasus'un yeni dönemde iş planında bir değişiklik olmayacak ve havacılığın öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz.

    Turizmin zor yılı

    18 Mart 2016 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevini üstlenecek olan Mehmet Tevfik Nane havacılık sektörüne yeni giriyor ancak kendisinin geçmişi rekabet yoğun sektörlerde başarılar ile dolu.

    Pegasus olarak Sertaç Haybat'a teşekkür ediyor, Mehmet Tevfik Nane'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz."

    Mehmet Tevfik Nane kimdir?

    Haziran 2013 ile Şubat 2016 arasında Carrefoursa A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Bu tarihler öncesinde Teknosa'nın kurulduğu 2000 yılından 2005 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2005 ile 2013 yılları arasında ise Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

    1997 ile 2005 yılları arasında Sabancı Grubu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Nane, 1997 yılı öncesinde Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım'da çeşitli görevler üstlendi.

    1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Nane, 1993 yılında İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü'nde yüksek lisans yaptı ve 2013 yılında Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı'na (AMP) katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow