hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Penta'da halka arz detayı belli oldu

    Pentada halka arz detayı belli oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., iştiraki Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. halka arz niyetini yatırımcılarla paylaştı. Açıklamada, Penta hisselerinin yüzde 50’ye kadarının halka arz edilmesinin beklendiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mart ayında SPK’ya halka arz başvurusu yapan Penta, WOOD & Company’i küresel koordinatör ve talep toplayıcı, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’yi yurt içi koordinatör ve talep toplayıcı, BGC Partners Menkul Değerler A.Ş.’yi de ortak uluslararası talep toplayıcı olarak yetkilendirdi.

    Penta

    5 üniversite öğrencisi tarafından 1990 yılında temelleri atılan Penta Teknoloji, bugün en gelişmiş küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiren, Türkiye’nin teknoloji dağıtıcısı şirketlerindendir.

    Bugün 40’ı aşkın küresel markanın Türkiye dağıtıcılığını yapan Penta, katma değerli dağıtıcı olma yönündeki yatırımları ile öne çıkıyor. 2011 yılında teknoloji dağıtımında önde gelen isimlerden Mersa Sistem ile stratejik ortaklık yaparak Yıldız Holding bünyesine katıldı.

    2012 yılı sonunda Mersa Sistem ile Penta Teknoloji adı altında birleşti.

    Aktif büyüklüğü ve yatırımları itibariyle Türkiye’nin en büyük halka açık girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim, Penta’da yüzde 54,30 paya sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acer, Adobe, Asus, Autodesk, Canon, DellEMC, HPE, HP, Huawei, IBM, Intel, Lenovo, Logitech, Microsoft, MSI, OKI, SanDisk, Seagate ve ViewSonic de dâhil olmak üzere, dünyanın önde gelen birçok teknoloji şirketinin ürünlerinin dağıtımını yapmakta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow