hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Renault, Fransız dergiye ortak oldu

    Renault, Fransız dergiye ortak oldu
    expand

    Fransız otomotiv devi Renault'dan çok ilginç bir satın alma hamlesi geldi. Yeni dönem sürücüsüz otomobiller için önemli hazırlıklar yapan Renault, sürücüler ve sürücüsüz araçlarda yolculuk edenlere editoryal içerik sağlamak amacı ile Fransız dergi yayıncısı Challenges Group'un yüzde 40 hissesini satın aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Normalde otomotiv alanındaki firmaların birbirleri ile yaptıkları ortaklıklar ve satın almalar sektörün alışık olduğu konu. Hatta otomotivcilerin yan sanayi ile yaptığı işbirlikleri de sıkça rastlanılan konular arasında. Ancak bir otomotiv firmasının medyaya girmesi daha önce görülmemiş bir durum. Haberturk.com'dan Eren Güler Renault da yaptığı açıklamada bu tür bir satın almanın sektörde bir ilk olduğunu vurguladı.

    Neden satın aldı?

    Renault'un böyle bir satın alma yapmasının arkasındaki en önemli motivasyon ise sürücüsüz otomobillerle birlikte araç içi eğlence konusunun daha önemli hale geleceğine yönelik beklentiler. Normalde sürücünün aracı daha rahat ve konforlu kullanmasına yönelik gösterilen çabalar önümüzdeki yıllarda yerini araç içi eğlence sistemleri geliştirmek için gösterilen çabalara bırakacak.

    Renault açıklamasında da bu noktaya vurgu yapılarak, "Sürücüler otomobilde hız göstergeleri veya direksiyona odaklanmaktan araç içi eğlenceye, hatta yemek yemeye yöneldiklerinde eğlence kısmı otomotiv işinin daha büyük bir parçası haline gelecek" denildi.Açıklamada bu projenin milyonlarca sürücü ve yolcunun tamamen ücretsiz ve yüksek kaliteli bir içeriğe ulaşmasına imkan sağlayacağı ifade edilirken, Avrupa'da sürücülerin arabalarının içinde ortalama günde iki saat geçirdiğine vurgu yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız firma son dönemde elektrikli ve otonom sürüşle ilgili yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Renault'un aralarında geçtiğimiz günlerde tanıtılan Symbioz'un da olduğu bazı modellerinin 2021 yılına kadar yollarda olması bekleniyor. Firma, robot taksi konusunda da çalışmalarına devam ediyor. Renault CEO Carlos Ghosn, yaptıkları bu satın alma ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

    "Bu proje Renault Grubu'nun müşterilerine yeni ve yüksek kaliteli hizmet vermek ile tüketici deneyimini geliştirmek stratejisi ile tamamen uyumludur.

    91 yaşındaki Claude Perdriel'e ait

    Renault'un yüzde 40 hissesini aldığı Challenges Group, Challenges adında haftalık bir dergi çıkarıyor. Dergide ekonomi, bilim, tarih ve araştırma ile ilgili içerikler yer alıyor. 91 yaşındaki Claude Perdriel, satışın ardından yüzde 60'lık hisseyi elinde tutmaya devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow